Senki sem emelt náluk több súlyt a feje fölé

2019.04.17. 09:30

A hetvenöt éves Török János és fia egyaránt masters magyar bajnoki aranyérmet szerzett

Szombaton csaknem száz fővel rendezték meg Budapesten a BKV Előre csarnokában a súlyemelők ez évi masters országos bajnokságát.

Gallai Péter

A dunaújvárosi csapat nem bízta a szerencsére a szereplését, kemény munkával készült a versenyre. A rendszeresen induló Török János és fia, Péter mellett Hoffmann Károly is nevezett a versenyre – tájékoztatta lapunkat Török János.

A 81 kg-os súlycsoportban a hetvenöt évesek között Török János (65-80) 145 kilós eredménnyel aranyérmes lett. Így nagyon szépre sikeredett a jubileumi, harmincadik magyar bajnoksága, amit három új masters országos csúccsal tett még emlékezetesebbé.

Hoffmann Károly első versenyén nem vallott szégyent

Török Péter a +109 kilósok között a negyvenöt évesek korcsoportjában (115-135) 250 kg-os, igen remek össz­teljesítménnyel szintén az első helyen végzett. Nevéhez szintén három országos csúcs köthető. Sőt, az eredménye masters kora ellenére felnőtt harmadosztályú minősítés is. Az idén a dunaújvárosi csapat Hoffmann Károly testnevelővel bővült, aki pár hónapja úgy döntött, ismereteit kibővíti a súlyemeléssel. Az edzéseken túl most belekóstolhatott a versenyzésbe is. Ő a 96 kg-os súlycsoportba a negyvenöt évesek között (68-87) 155 kg eredménnyel negyedik lett. Első versenyén négy jó fogással, ez szép eredmény. Az egész napos remek hangulatú versenyre jellemző volt, hogy az új súlycsoportok szerint sokan értek el országos csúcsokat, bizonyítva, hogy a sportolás fiatalít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában