kajak-kenu szakosztály

2017.12.13. 19:40

A legszebb álmok valósultak meg az idei eredményekkel

A szakosztályvezetés legszebb álmait is felülmúlta a Dunaferr SE kajak-kenusainak idei szereplése, hiszen nemzetközi és hazai porondon is fantasztikus eredményeket értek el.

Gallai Péter

f

Számvetésre jöttek össze hétfőn este az ISD Dunaferr Lemezalakító szabadidőparkjában a szakosztály sportolói, vezetői, a támogatók, az eseményt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetősége is megtisztelte jelenlétével. Itt volt Doma Gergő szakmai igazgató, Hüttner Csaba, a felnőttek szövetségi kapitánya, illetve Boros Gergely régióvezető. Az anyaegyesületet Mátyás Gábor ügyvezető elnök és Kovács Judit elnökségi tag képviselte.

Doma Gergő, az MKKSZ szakmai igazgatója

Doma Gergő köszöntőjét azzal kezdte, Dunaújváros egy fellegvár, amelynek legnagyobb eredményeit a kenus szakág hozta az elmúlt időszakban, idén pedig ifjúsági világbajnoki aranyérem mellett felnőtt Európa- és világbajnoki medálokkal bővült a dicsőséglista. – Emellett látom azt is, hogy az utánpótlás terén is nagyot lépve előre idén tizenhatodik helyen végzett a Dunaferr SE a klubok rangsorában (kilencvenkilenc pontszerző egyesület közül, a szerk.). A szakosztály jól kitalált, teljes körű felépítése, illetve működése pedig példaértékű a régióban. Azt remélem, ez a felfelé ívelés a továbbiakban is tartani fog. Dunaújvárosban a kenunak nagyon erős alapjai vannak, bízom benne, hogy azokat a példaképeket, akik megmutatták, hogy nemzetközi szinten is kimagaslót tudnak alkotni, sok fiatal követni fogja és hasonló sikereket érnek el – tette hozzá, megköszönve a támogatók hozzájárulását, az edzők és Pető Zsolt szakosztályelnök áldozatos munkáját.

Pető Zsolt szakosztályelnök boldogan értékelhetett

- Őszintén bevallom, nem gondoltam volna, hogy idén ilyen sikereket érhetünk el. Voltak reményeink, de elvárásaink nem, ezt a legkomolyabban mondom. Mi nem szeretnénk terhet helyezni a versenyzők vállára azzal, hogy elvárjuk tőlük a sikert és az eredményt. Mi azért vagyunk, az edzők, a szülők, a támogatók, a sajtó és mindenki, aki ebben a munkában részt vesz, hogy tagjaink zavartalanul sportolhassanak, kihozzák magukból a legtöbbet, ehhez biztosítjuk a keretrendszert. Az a cél, hogy elsősorban sportolók legyetek, másodsorban pedig nagyon jó versenyzővé váljatok. Mert tudjuk, nem lesz mindenkiből olimpiai bajnok, de ha valaki időben elhatározza, van egy kis tehetsége és az előtte járók példáját követi, akkor az eredményesség ranglétráján folyamatosan feljebb tud kapaszkodni. Számunkra az is nagy eredmény, ha valaki a gyermek korosztályban maradandót tud alkotni, vagy nagyot fejlődött. Nekünk az az érték, ha kiegyensúlyozottak, boldogok vagytok és szerettek hozzánk járni. Szeretném, ha ez egy közösség lenne, ahol mindenki jól érzi magát, s egyben alternatíva is lehet a fiatalok számára. Nyilván vannak profi élversenyzőink, de mi alapjában utánpótlásnevelő klub vagyunk, ezt a nevelést pedagógiai alapon komolyan gondoljuk. Hisszük, hogy a magasabb szintű sportteljesítmény ezen is nyugszik, nem csak a stopperórán és a szakmai terven – fogalmazott beszédében Pető Zsolt.

Majd azzal folytatta, tisztában van vele, nem tartoznak a legnagyobb egyesületek közé és nem is budapestiek, így nincsenek benne a központi vérkeringésben. Ennek ellenére azt is tudja, a szövetségnek érték a vidék, nélküle nem képviselhetne ilyen erőt a sportág.

Ezt követően kitért a legjobb eredményekre és jutalmakat adott át.

A legeredményesebb felnőtt versenyző Hajdu Jonatán volt, aki C-1 200 méteren Eb és vb érmet szerzett. A fejlődése töretlen, ugyan a 200 méter még szerelme, de jó úton halad az 500, valamint az olimpián szereplő 1000 méterre való átállásban.

Az évzáró összejövetelen kupában valamint oklevélben részesültek a legeredményesebb kenusok és kajakosok Fotók: Schneider Ildikó

Az ifik között a kenus Slihoczki Ádám mindent vitt, hiszen egy vb-győzelem és ezüstérem mellett két Európa-bajnoki elsőséget szerzett a lágymányosi Szőke Attilával párban, továbbá megnyerte az U23-as magyar bajnokságot, a felnőttek között pedig duplázni tudott, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs párjaként ért célba elsőként. Nagy megtiszteltetésként Slihoczki és Szőke párosa érdemelte ki idén a legendáról elnevezett Kolonics díjat, ezen felül az MKKSZ Ádámot választotta az év ifjúsági kenus versenyzőjének.

Kiss Balázs elképesztő fejlődésen ment keresztül egy esztendő alatt, amit az U23-as és felnőtt bajnoki címek mellett a világkupán szerzett hetedik helye is jelez.

A klub élversenyzői mögött szerencsére ott sorakoznak a többiek is, az alábbi versenyzők részesültek kupa elismerésben, mint korosztályuk legjobbjai.

Férfi serdülő kenu: Kollár Kristóf. Női kajak (V. korcsoport): Boldis Csenge. Az országos bajnokságon nyújtott kiváló teljesítményéért: Pető Ákos Zsolt. Gyermek fiú kajak: (II. korcsoport): Kovács Bendegúz. Kölyök fiú kajak: (V. korcsoport): Decsi Márk. Az országos bajnokságon nyújtott kiváló teljesítményéért: Vicsik János. Serdülő női kajak (VI. korcsoport): Székely Dorka. Kölyök lány kajak (IV. kcs.): Decsi Dorina. Kölyök fiú kajak (III. korcsoport): Éberhardt Richárd. Az év kiváló eredményeiért: Koós Marcell. Kölyök fiú kenu (IV. kcs.): Sitkei Noel. Kölyök fiú kenu: (III. kcs.): Kovács Áron. Kiváló eredményeiért: Árva Gréta. Kiváló eredményeiért: Mérges Anna. Gyermek fiú kajak (I. kcs.): Katona Benedek. A legeredményesebb női masters kajakos: Hubikné Tarján Éva.

Oklevelet vehetett át az U23 válogatón elért eredményéért Kovács Máté. Eredményes versenyzéséért és szorgalmáért: Tunyogi Ádám. Eredményes versenyzéséért: Árva Bálint. Eredményes versenyzéséért: Máthé Dominik. Eredményes versenyzéséért: Rónai Márton. Eredményes versenyzéséért: Gáspár Levente. Eredményes versenyzéséért és szorgalmáért: Kovács Boglárka. Kitartó munkájáért: Mohács Karolina. Kitartó munkájáért: Borbély Áron. Kitartó munkájáért: Tóth Norbert. Kitartó munkájáért: Porczió Fábió. Kitartó munkájáért: Kovács Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában