Dunaferr SE

2017.12.13. 20:12

Eredményesen birkózott az utánpótlás

A Dunaferr SE utánpótlás korú birkózói a közelmúltban mindkét nemben rangos versenyen vettek részt.

Agárdy Csaba

f

December elején rendezték meg a diák és utánpótlás korcsoportban a lányok országos csapatbajnokságát Esztergomban, összesen 32 csapat részvételével. A sorsolásnál Fortuna nem szegődött a dunaújvárosiak mellé, hiszen mindkét korcsoportban nehéz ellenfeleket kaptak. Ennek dacára az utánpótlás korosztályban csoportjukból sikerült a lányoknak továbbjutniuk. A folytatásban három találkozót is megnyertek, így az előkelő ötödik helyen végeztek.

Tombor István vezetőedző: – Büszkék vagyunk arra, hogy legyőztünk olyan csapatokat, amelyek az országos eredményességi rangsorban jóval előrébb helyezkednek el nálunk, mint például az ESMTK, a Dorog és a Cegléd. Sajnos ezt a bravúrt a diák korcsoportban nem sikerült megismételni, szoros, izgalmas mérkőzéseket vívtunk az ellenfeleinkkel, de egy-egy taktikai fegyelmezetlenség miatt nem mi kerültünk ki győztesen a meccsekből. Ezért az előzetes várakozással szemben csak a mezőny második felében végeztünk. A Magyar Birkózó Szövetség a pontos eredménylistát később teszi közzé.

Az ötödik helyezett csapat, hátul balra Tombor István vezetőedző, Paulus László edző. Középen: Tóth Cintia, Hudák Réka, Schrick Alina, Horváth Alexandra, Potesz Diána, Nárai Alexa, Nyikos Veronika. Első sor: Péntek Vanessza, Pup Viktória, Hajdu Vanessza, Győri Viviána, Takács Petra Fotó: Dunaferr SE

Ugyancsak december elején Győrben rendezték meg a Klauz László Nemzetközi Birkózó Emlékgálát, amelyen megemlékeztek a világbajnoki ezüstérmes, olimpiai negyedik helyezett birkózóról. A megmérettetésen hét ország (Magyarország, Horvátország, Szerbia, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia), négyszáz versenyzője lépett szőnyegre.

Fehér Krisztián edző így értékelt: – Elsősorban tapasztalatgyűjtés és a versenyrutin megszerzése céljából utaztunk el a viadalra, hiszen egy nemzetközi megmérettetés légköre és az ellenfél is teljesen más, mint egy hazai rendezésű erőpróbán. A súlycsoportokban átlagosan húsz induló volt. A gyermek korosztállyal nagyon elégedett vagyok, mert bátran és okosan birkóztak. Garbacz Bencét és Csöregi Zalánt emelném ki. Bence három győztes és két vesztes meccs után ötödik helyen végzett. Zalán jól kezdett, több mérkőzést is nyert, de a végére elfáradt, sajnos nem tudott a legjobb hatban végezni, az ő súlycsoportjában huszonhatan álltak rajthoz. Sallai Sándor a serdülő korcsoportban jó teljesítményt nyújtott, három győztes mérkőzés után jutott a döntőbe. Az aranyéremért egy nála jóval erősebb ellenféllel kellett megküzdenie. Sokáig vezetett is a dorogi riválisa ellen, ám a mérkőzés második felére kijött az erőkülönbség, Sándor végül ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában