se védekezés, se támadás

2018.01.21. 18:46

Elmaradt a bravúr Békéscsabán, búcsúztunk a kupától

Nem véletlenül intett mindenkit György László a Békéscsaba elleni női Magyar Kupa-mérkőzés előtt. A Csaba utolsó helyen áll az NB I-ben két ponttal (azMTK-t verte meg), és természetesen az életéért, az első osztályú tagságért küzd. Számára minden apró sikerélmény életmentő lehet. Ezt pedig a kupában a továbbjutás jelentette.

Jankó Árpád

g

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Kohász csapata. 2-6 után azonban engedte feljönni a Békéscsabát (5-6). Ez a hullámzás később is jellemezte a vendégek játékát. A hazai csapat támadóira nem léptek ki az újvárosi védők, így pont azok dobálták a csabai gólokat, akikre előzőleg figyelmeztetett György László: Szögi Tímea és Walfisch Mercedesz. A félidő végére megint elveszett a jelentős előny, és szoros 17-19 lett harminc perc után.

A második félidőt pocsékul kezdte a Dunaújvárosi Kohász. Mintha az öltözőben maradt volna a csapat. A sok kapkodás, hibázás következménye lett, hogy a 36. percben először vezetett a Csaba, azután el is ment 24-21-re. Ez a vezetés határtalan önbizalmat adott a csabai játékosoknak. Bátran, keményen, lelkesen kézilabdáztak, minden gólnak rendkívül örültek. Érezték, hogy ezt a most már nemcsak rosszul védekező, hanem hibásan támadó Kohászt el lehet csípni. Ment az idő, és egyre idegesebben, türelmetlenül kézilabdázott a vendégegyüttes. Az előnyt nem adta ki a kezéből a Békéscsaba. Ha kellett vállalták a nagyon kemény ütközéseket, ha kellett rafináltan eljátszották a súlyos sérülést is. (A parkettán történt ápolás ideje alatt pihenhettek a társak.) Valójában úgy játszottak, ahogy az egy sikerre éhes csapattól elvárható: okosan, harciasan, kellő sebességgel és nagyon erőszakosan. A Kohász által eladott labda után már 28-24-et mutatott az eredményjelző.

Nagyon kemény ütközés szenvedő alanya Micijevic Camila (jobbról) Fotó: DKKA/Turcsán Fruzsi

Nem volt bravúros kapusteljesítmény sem a Kohásznál, mert a védés előtt sikertelen volt a védekezés. És már a hajrában a harmincadik (!) gólnál tartott a Békéscsabai Előre. A mérkőzés végén a békéscsabai előnyből három találat meg is maradt. (31-28). Sajnálatos, de a D. Kohász kiesett a Magyar Kupából. A hazai csapat örömtáncot lejtett. A D. Kohász ezt az nagy bakit részben feledtetni tudná, ha január 27-én, szombaton a rendkívül erős Vácot itthon legyőzné.

György László: – Gyengén védekeztünk, és ez kihatott a támadásokra is. A Békéscsaba megnyerte az egymás elleni csatákat, és jól zárt vissza, megérdemelten győzött.

Horváth Roland, a Békéscsaba edzője: – Nagy szív van ebben a csarnokban.

JEGYZŐKÖNYV

Békéscsaba – Dunaújvárosi Kohász 31-28 (17-19)

Békéscsaba, 1100 néző. Vezette: Bíró Á., Kiss O.

Békéscsaba: Györkös — Farkas K. 5, Kovacsevics 4, Mihálffy 3 (2), Giricz, Bottó 1, Walfich 7. Csere: Horváth D. (kapus), Szarka 1, Szögi 7 (1), Zöldi-Tóth 1, Vukajlovics 2. Vezetőedző: Horváth Roland.

D. Kohász: Tomasevics – Molnár 2, Micijevic 6, Cifra, Szalai 3, Kovács A. 5, Grosch 4.Csere: Oguntoye (kapus), Kazai 2, Dombi 1, Szekerczés 3 (2), Nick, Klujber 2, Bulath. Edző: György László.

Kiállítások: 10, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 4/3, illetve 4/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában