Közös gyakorlás

2017.11.23. 20:29

Tanulás a legjobb bokszolóktól Dunaújvárosban

Egy korábbi ifjúsági Eb-győztes, többszörös magyar bajnok ökölvívó is részt vett a Dunai Ökölvívó SE által szerdán rendezett, három klub részvételével tartott közös gyakorláson.

Gallai Péter

Neves vendégek jártak Dunaújvárosban, Gálos Roland és edző-édesapja, Gálos Tamás

Fotó: Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosi klub bokszolói a Vasas és a Baja képviselőivel gyakoroltak, utóbbi helyről érkezett a magyar válogatott, kétszeres magyar bajnok, 2013-ban ifi Európa-bajnok – azóta sincs magyar győztesünk – Gálos Roland, a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE tagja, aki egyebek között tavaly legyőzte azt a brazil bunyóst, aki megnyerte az olimpiát. Ezek az alkalmak roppant fontosak, hiszen a DÖSE fiataljai tényleg a legjobbak ellen mérhetik fel tudásukat, a tanulásról nem is beszélve. Ám mint Gálos Tamás, a bajai egyesület szakvezetője és egyben Roland édesapja lapunknak elmondta, bármilyen meglepő, egy ilyen edzés az ő számukra is hasznos.

- Nagyon jó a kapcsolatunk a dunaújvárosiakkal, illetve Sulák András szakmai vezetővel, nem ez az első eset, hogy közös gyakorlásokat tartunk. Péntekre például mi hívtuk meg őket edzésre, ahol a DÖSE mellett szekszárdi, nagykanizsai versenyzők is lesznek. A magyar bajnokság előtt nagyon jó, ha minél többet kesztyűzik a bokszoló, ezzel élesedik. Intelligens sportoló lévén, nem azért jöttünk Dunaújvárosba sem, hogy a gyengébbet leüssük fél perc alatt, és ezzel lezárjuk a gyakorlást, hanem, hogy bokszoljanak egymással, akár nyolc-tizenkét menetet is. Ugyanis amit egy jó partnerrel nem tudok megcsinálni, azt a kettes-hármas összetett ütést, azt a még nem annyira kvalifikált ökölvívóval szemben igen. Ezáltal fejlődik a bokszoló. Egyébként nagyobb, tizennégy unciás kesztyűt használunk ilyenkor azért, hogy megelőzzük az esetleges sérüléseket, hiszen nagyon fontos verseny előtt állunk – fogalmazott lapunknak a tréner, akit 2013-ban Magyarország legjobb ökölvívóedzőjének választottak, s női vonalon is eredményesen szerepelnek, hiszen ifjúsági világ- és Európa-bajnok versenyzője is van, a felnőtt és korosztályos magyar bajnoki címekről nem is beszélve.

A bajai klubnál közel ötven sportolóval foglalkoznak, azonban az eredmények ellenére sincsenek könnyű helyzetben a támogatók tekintetében.

Neves vendégek jártak Dunaújvárosban, Gálos Roland és edző-édesapja, Gálos Tamás
Fotós: Zsedrovits Enikő

- Mivel nem divatsportágról beszélhetünk, ezért sajnos nagyon nehéz megtartani a gyerekeket. A mi sportágunkban egy edzőnek pedagógusnak is kell lennie, hiszen nemegyszer hátrányos helyzetű gyerekeket karolunk fel és nevelünk. Sajnos nem mindenki a jót hozza magával otthonról, ezen igyekezünk változtatni, s hangsúlyos, hogy az énközpontúság helyett a közösség legyen a fontos. Egyébként farkasfalkának hívnak minket, a fiatalokat is megpróbáljuk úgy nevelni, hogy nem én vagyok, hanem mi vagyunk. Egymásért dolgozunk, a csapaton belül is családias a hangulat, ahol mindenki él-hal a bokszért – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában