kézilabda

2018.02.22. 19:35

Nem a dac, hanem a bizonyítási vágy hajtja majd szombaton a Kohász csapatát

Az NB I-es női kézilabdacsapatok bajnoki sorozatában már a tavaszi forduló első mérkőzését is lejátszották a csapatok.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász Bu­daörsön aratott győzelmet, 37–28-ra nyert. Így a csapat az ötödik helyen várja a szombatot (18 óra), amikor a Békéscsaba érkezik hozzájuk vendégségbe. A Kohász kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel, tizenkilenc ponttal áll a tabella első szakaszában. Visszatekintve a budaörsi találkozóra, okos, jó játékkal nyert a Kohász.

A szombati ellenfél, a Békéscsaba jelenleg az utolsó helyen áll két ponttal, amelyet az MTK legyőzésével szerzett. Ami viszont a dunaújvárosiaknak nagyon fáj, hogy a Magyar Kupa-találkozón a csabaiak verték ki a Kohászt. Sőt, utána a négybe jutásért döntetlent voltak képesek játszani a Siófokkal szemben. Kétségtelen, hogy a dunaújvárosi játékosok nem felejtenek, vagyis ezúttal a kupavereség után revansot szeretnének venni a csabaiakon.

Szalai Babett (labda nélkül) csapatkapitány fölényes győzelmet vár Fotó: archív

De elszakadva a szombati mérkőzéstől, szólni kell arról is, hogy a „tavasz” elején ajánlatos lenne a budaörsi két pont után a Békéscsabát, majd a Vasast és az MTK-t is legyőzni. Négy esetleges győzelmet bespájzolva jöhetnek a nagyon kemény rangadók, egy nehéz bajnoki szakasz. György László vezetőedzőt idézve, ehhez viszont nagyon nagy akarat, koncentráció és fegyelem szükséges.

– Budaörsön is az volt a győzelem kulcsa, hogy komolyan vettük a játékot, és taktikailag is megoldottuk a terveinket. Például remek volt a gyors Budaörs ellen a visszarendeződésünk A kupamérkőzés tanulságait levontuk. Azóta már több mérkőzést is játszottunk, és pozitív eredményt értünk el. Tudjuk, hogy a Békéscsaba agresszív játékot játszik, erősek az átlövőik, Kovacevic, Walfisch, biztos, hogy mind a két csapat sokat fut, tehát technikai hibákat nem szabad elkövetni.

Szalai Babett csapatkapitány is a visszavágás gondolatával kezdte véleményét.

– Akarattal, tudatosan kell játszani a Békéscsaba ellen. Felvesszük a kesztyűt az ütközéseknél, elviseljük és fogadjuk is kellőképpen a keménykedésüket, az átlövéseket pedig meg kell akadályozni. Egész héten a csabaiak elleni találkozóra készültünk. Már lezajlott az influenzajárvány a játékoskeretben. Elszántak vagyunk, és ég bennünk a bizonyítási vágy. Mindenképpen szép játékban bízom, és természetesen fölényes győzelemre számítok – mondta a csapatkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában