Mozgás

2024.04.12. 08:00

Olimpiai fáklyafutás Baracson Czifra Lilivel és Kovács Zsófiával

Újra úton az olimpiai fáklya! szlogennel indul országjáró körútra szombaton Baracson Kovács István, aki tagja volt a 2008-as pekingi játékok magyar fáklyavivőinek.

Duol.hu

Szombaton Baracson kezdi az országjáró programot Kovács István

Forrás: Kovács István / Facebook

A mezőfalvai sportember sorra látogatja – elsősorban Fe­jér vármegye – iskoláit, óvodáit, ahol a gyerekeknek élménybeszámolót tart, sportos játékokat, vetélkedőket szervez – számolt be róla az MTI.   

Baracson a DKSE tornászai, Kovács Zsófia és Czifra Lili, illetve edzőik is futnak a fáklyával. A program az ünnepélyes megnyitóval 8 órakor kezdődik a faluház előtt, 8.30-kor gyújtják meg a lángot, majd indul a futás, cél a Hamburger Hungária szabadidőparkja.

A találkozók fontos pontja, hogy a résztvevők az olimpiai naplón keresztül rajzaikkal, bejegyzéseikkel üzenhetnek a párizsi játékokra készülő magyar versenyzőknek. A programban szerepel emlékfa ültetése és ötkarikás kvíz is. A körút többek között Baracskán, Tatán, Kisapostagon, Lepsényben és Sárbogárdon folytatódik, de több vajdasági településre is ellátogat Kovács István az olimpiai fáklyával. 

A hosszútávfutó – aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet – önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére, a Nyuszi-futás mellett télen a Mikulás-futást, évente 60–65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában