Edzőtáborban

2024.04.08. 08:00

Hajdu Jonatán párostársa Adolf Balázs lehet

Három edző, három nagy csapattal dolgozott együtt a törökországi Dalyanban, ahol különleges körülmények között, igen szívmelengető fogadtatásban részesültek az ott edzőtáborozó sportolóink, közte a DKSE két kenusa, Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám

Gallai Péter

Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám vett részt a törökországi edzőtáborban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint egy még az előző évből felelevenített kapcsolatnak köszönhetően idén kis falusi villákban laktak a kint tartózkodó versenyzők. Az edzések igen kemények voltak, de az edzőkhöz visszaérkező információk szerint mindenki bírta a gyűrődést. – Én viszem a kenus csapatomat, Hajdu Jonatá, Koczkás Dávid, Slihoczki Ádám, Lugosi Gergely és Uhrin Dávid tartozik hozzám. Mi az egyes edzésünket csináljuk – idézték Németh Szabolcs edző beszámolóját.

Hajdu és Adolf gyakorol a különleges természeti környezetben
Fotó: MKKSZ

A minket leginkább érintő infomáció az volt részéről, ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor Adolf Balázs és Hajdu Jonatán ötszáz párosban is indulnak a válogatókon.

– Balázsnak és a Dzsoninak (Hajdu beceneve, a szerk,) már vannak páros edzései, ők a versenyszezonban is együtt terveznek indulni. Az elmúlt időszakban mi szálltunk be Dzsonival a Matyáék (Matyus Zsolt, aki Adolffal dolgozik) edzésébe, így készültünk a párosra.

Eddig nagyon jól haladunk, jó a felkészülés. Ügyesek a srácok, meg szerintem jól is érzik magukat. Nem volt panasz a részükről

– idézték az edzőt.

Aki arról is mesélt, hogy a törökországi helyszín rendhagyónak számított, hiszen a magyar csapat különleges természetvédelmi környezetben állomásozott. Magyar kapcsolatoknak köszönhetően fedezték fel ezt a helyet Németh Szabolcsék, ahol már annyira megkedvelték csapatot, hogy a helyi polgármester is ellátogatott az edzésükre.

A törökországi edzőtáborban a város polgármestere is meglátogatta a magyar küldöttséget
Fotó: MKKSZ

– Itt külön engedélyt kell kérni szinte mindenre főleg, ha ki akarsz jönni motorcsónakkal. A helyi önkormányzaton keresztül kellett mindent elintéznünk, így kerültünk kapcsolatba a vezetőkkel. Ortaca kerületének a legelső embere és a dalyani alpolgármester jöttek el megnézni a srácokat, majd meghívta őket egy török teára és képeket is csinált velük. Nekik is nagyon különleges, hogy olimpikonok látogatnak el erre a kis török településre – mesélte a tréner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában