Birkózás

2024.03.03. 08:30

Nemzetközi győzelem és edzőtábor

Gallai Péter

Pupp Viktória nagy lépést tett a válogatottság felé

Fotó: DKSE

Zágrábban rendezték meg a múlt héten az U17-es, hagyományos nemzetközi birkózóversenyt, amelyre a korosztályos válogatottak utazhattak, a női mezőnyben a DKSE U15-ös Európa-bajnoka, Pupp Viktória is szőnyegre lépett a 65 kg-os súlycsoportban. Idei második megmérettetésén a dunaújvárosi klub sportolója jó teljesítményt nyújtott, nem talált legyőzőre és aranyérmet szerzett. 

Ezzel az eredménnyel komoly lépést tett annak érdekében, hogy ebben az évben is ő legyen a válogatott ebben a súlycsoportban. 

A magyar csapat összességében is nagyon jól szerepelt, hiszen a csapatversenyt is megnyerték.

A szakosztály másik utánpótlás-válogatottja, Nyikos Veronika pedig hétfőn Kirgizisztánba utazott a felnőttválogatottal nemzetközi edzőtáborba, melynek célja az olimpiai kvalifikációs tornákra való felkészülés. Nagy megtiszteltetés, hogy a felnőttek mellett Veronikával együtt négy utánpótláskorú versenyző is a csapattal tarthatott – tájékoztatott Tombor István, a DKSE vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában