Remeklés

2024.05.02. 13:00

Pupp Viktória bajnoki címe Eb indulást is ért

Aranyéremmel zárta az U17-es országos bajnokságot Pupp Viktória, ezzel a DKSE tehetséges birkózója kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát.

Gallai Péter

Pupp Viktória magabiztosan nyert, a dobogó mellett edzője, Kiss Károly

Fotó: DKSE

A múlt héten Abony adott otthont a szabadfogású és női U17-es országos bajnokságnak, ahol közel kétszázan indultak, a DKSE négy versenyzővel vett részt a megmérettetésen. Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint 60 kg-ban Miklós Mátyás egy vereség után kiesett a versenyből. 71 kg-ban Nagy Henrik szintén egy mérkőzés után búcsúzott, Csőregi Zalán már sokkal közelebb állt a továbbjutáshoz, a ceglédi birkózó ellen 9-0-ás vezetésnél váratlanul tus vereséget szenvedett. Legyőzője a következő körben kikapott, így ő is búcsúzott a versenytől.

A lányoknál 65 kg-ban Pupp Viktória, a klub serdülő Európa-bajnoka kiváló teljesítményt nyújtott. Az első tussal nyert, aztán a második, harmadik, negyedik körben is két vállra fektette riválisát. Így teljesen megérdemelten szerzett aranyérmet, begyűjve ezzel a DKSE birkózóinak idei első magyar bajnoki címét. Ezzel a teljesítménnyel biztossá vált, hogy az U17-es korosztály 65 kg-os súlycsoportjában ő indulhat a korosztályos Európa-bajnokságon, képviselve a magyar válogatottat és a DKSE-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában