Röplabda

2024.03.02. 15:58

Nem sikerült győzni hazai pályán

A röplabda NB I Extraliga alapszakaszának huszonegyedik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese pénteken este hazai pályán a Pénzügyőr SE gárdáját fogadta. A találkozót három játszmában az esélyesebb fővárosiak nyerték.

Gallai Péter

Illusztráció

Fotó: Laczkó Izabella

Dunaújvárosi KSE–Pénzügyőr SE 0:3 (-16, -12, -15)

Dunaújváros Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Selega Balázs, Kiss Zoltán Attila.

Dunaújvárosi KSE: Makó, Németh Z., Béres, Kisházi, Juhász B., Farkas L., Kuti M. (liberó). Csere: Cserép, Vadász, Peredi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Pénzügyőr SE: Kövessy, Tóth K., Hajós, Mihálovits, Kovács Z., Kiss D., Feliciano (liberó). Csere: Kispál, Székely, Majoros, Kozhuharov (liberó), Szalai K.  Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az első játszma elején teljesen egyenrangú ellenfél volt az újvárosi gárda. Egészen 10:10-ig jól tartotta magát az együttes. Ekkor azonban a vendégek két ponttal elléptek, amit fokozatosan növeltek egészen a szett végéig. A második játékrészben Kovács Zoltán vezérletével hamar magához ragadta a kezdeményezést a fővárosi csapat. Hamar tetemes különbség alakult ki a két gárda között, ami a végére tizenhárom pontra duzzadt. A harmadik játszmában a vendégeknél lehetőséget kaptak a fiatalabb játékosok is, de ez semmit sem változtatott a játék menetén. A vendégek magabiztos teljesítménnyel, könnyedén zárták le az összecsapást. 

Tomanóczy Tibor: – A meccs elején jól kezdtünk, de a folytatásról nehéz beszélni. Az első szett közepén volt két, három olyan szituáció, ami nem nekünk kedvezett, és onnan kezdve megállt a gépezetünk. A Pénzügyőr jól, hiba nélkül stabilan játszotta az alapjátékát, de addig, ami mi szettenként ütésből tíz labdát rontunk, addig lehetetlen nyerni.

Jókay Zoltán: – Mindenki megkapta a játékrészét és élt is vele.

A Dunaújvárosi KSE együttese kedden játssza az alapszakasz utolsó találkozóját. Tomanóczy Tibor tanítványai a középmezőnyhöz tartozó MAFC-BME vendégeként zárják a 2023/2023. évi bajnokság első részét. A mérkőzés 17 órakor kezdődik Budapesten a Pénzügyőr Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában