Bajnoki folytatás

2024.03.03. 19:00

Nem sikerült a DFC-nek a bravúr, a Földvár simán nyerte az idénynyitót

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság dél-nyugati csoportjában vasárnap rajtolt a tavaszi szezon. A Dunaújváros FC idegenben, míg az FC Dunaföldvár hazai környezetben lépett pályára az idénynyitón.

Gróf András

A dunaújvárosi csapat ellen a Nagykanizsa érvényesítette erőfölényét

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

FC Nagykanizsa – Dunaújváros FC 4–1 (1–0)

Nagykanizsa: Kálovits – Szabó P., Kovalovszki, Szanyi, Varga D., Pintér, Szökrönyös, Winkler, Kondor, Major, Lőrincz. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

DFC: Halasi – Puskás G., Szepessy R., Kis B., Marlen, Dankó N., Tapiska, Jakab D., Bata, Molnár M., Rédling, Vezetőedző: Dobos Barna.

Nem indult jól a találkozó az újvárosiak számára, hiszen a házigazdák már a harmadik percben megszerezték a vezetést. Egy a félpályánál történt rossz becsúszást követően két ember vezette a labdát Kis Balázsra, és a középre adást Major Ernő lőtte a hálóba (1–0). A folytatás kiegyenlített játékot hozott, amelyben a vendégek elsősorban a rögzített szituációkból volt veszélyesek. 

A fordulást követően hamar kétgólosra nőtt a házigazdák előnye. Az ötvenedik percben egy előre ívelésnél Halasi feleslegesen lépett ki a kapujából, és Pintér Dániel fejjel átívelte fölötte a labdát (2–0). A szűk negyedórával később a kitámadó újvárosiakat megkontrázták a hazaiak. A gyors támadás végén az egyedül érkező Winkler András hét méterről lőtt a kapuba (3–0). A nyolcvanadik percben szépítettek az újvárosiak. Szepessy Róbert előre ívelését a csereként beállt Gál Benedek levette a tizenhatoson belül, majd a szintén menet közben beálló Kozma Bálinthoz passzolt, aki közelről a kapuba lőtt (3–1). Három perccel később Kovalovszki középre adását Lőrincz passzolta a hálóba (4–1).

Az ötödik dunaföldváriak Bartha, Tóth Á. és Gál góljaival nyertek a meccset emberhátrányban befejező ellenfelükkel szemben. 

FC Dunaföldvár – Mohácsi TE 1888 3–1 (3–0)

FCD: Vukman – Görög G., Ladányi V., Gál Sz., Berekali, Tóth Á., Horváth A., Molnár S., Dorogi R., Bartha L., Urbán. Vezetőedző: Varga Balázs.

Mohácsi TE 1888: Somogyi – Vég, Károly V., Mrenka, Kiss I., Izsák, Müllerlei, Nagy B., Bohata, Loch, Károly B. Vezetőedző: Schmidt Zsolt.

A 18. forduló további eredményei: Paksi FC II – Iváncsa KSE 0–2, Ferencváros II – Bonyhád-Majos 1–2, PTE-PEAC – Érdi VSE 2–0, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – Kaposvári Rákóczi FC 1–6, Szekszárdi UFC – MTK Budapest II 1–2, Szentlőrinc – Fehérvár FC II 6–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában