Magabiztosan

2024.03.19. 19:00

Nem okozott gondot a sereghajtó elleni siker

A férfi futsal NB II nyugati csoport alsóházának 4. fordulójában az utolsó helyezett WPC Meister-Érd-SZISE vendége volt a Dunaújváros Futsal csapata.

Balogh Tamás

Simán átugrotta ellenfelét a dunaújvárosi csapat

Fotó: Laczkó Izabella

A rájátszás a nézők és a csapatok számára meglehetősen kellemetlen lebonyolítási rendben zajlik. A résztvevők páratlan száma miatt mindegyik csapat kimarad egy-egy fordulóra. Ilyen kényszerpihenő után, bár egy felkészülési mérkőzéssel a háta mögött folytatta a csoportjában a küzdelmeket a DF. A ráhangolódás Lajosmizse ellen történt, ahol 4–2-re nyertek a fiúk. A lőtt gólok számát a bajnokira is átmentették.

Érd-SZISE – DF 0–4 (0–2)
DF: Cseresnyés – Varga, Németh, Kuti, Vincze. Csere: Ivacs, Váradi, Fekete, Szili. Játékosedző: Tóth Árpád.

Az első félidő olvasása meglepetést hozott, hiszen a nyitó találat szerzőjét, Szentjóbyt még nem láttuk a dunaújvárosiak összeállításában. Nem is csoda, hiszen egy öngólt jegyezhettek a neve mellé. A folytatásban viszont már Fekete Tamás következett a 12. percben. A második félidőben Vincze Dezső is feliratkozott a gólszerzők közé a 25. percben, majd a hajrában Varga Milán is betaált. Cseresnyés Alex pedig a kapusteljesítményével jelezte, hogy kiemelkedő képességű játékosok.

Tóth Árpád játékosedző így értékelt: – Az első tíz perc abszolút az Érdé volt, lassan eszméltünk fel, csak a felesleges faultokat gyűjtöttük. A második felében kezdtünk ébredezni és onnantól kezdve magabiztossá váltunk. 

A szünet után már kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést, ami által magabiztos lett a győzelmünk.

- Cseresnyés Alex extra teljesítményt nyújtott, a két 10 méteresen kívül több bravúrja is akadt a mérkőzésen, ami megnyugtatta a csapatot.

Majd beszélt arról is, mi történt a hiányzó Csányi Dáviddal. – Hosszú ideje tartó betegséggel küzd, aminek remélhetőleg lassan vége. Várjuk vissza és reméljük fokozatosan újra régi önmagát tudja hozni.

A folytatásban pénteken 19 órakor a listavezető Mad Dogs ellen játszik rangadót a csapat Rácalmáson.

Az állás

H. CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.Megjegyzés
1.MAD DOGS-VIADUKT SEMAD DOGS-VIADUKT SE3300156913Hozott pont: 4
2.DUNAÚJVÁROS FUTSALDUNAÚJVÁROS FUTSAL32011311212Hozott pont: 6
3.TIHANYI FCTIHANYI FC32015508Hozott pont: 2
4.ASTERIX SC ÉRDASTERIX SC ÉRD3102921-124Hozott pont: 1
5.WPC MEISTER-ÉRD-SZISEWPC MEISTER-ÉRD-SZISE4004918-90Hozott pont: 0

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában