Terítéken az utánpótlás

2024.03.11. 15:47

Hárman a felsőházban folytatják

A Dunaújvárosi Acélbikák Erste Ligás csapatának már véget ért az idei szezon, azonban az utánpótlás három korosztályban is a felsőházi rájátszásban folytathatja.

Agárdy Csaba

Kezdjük a legfiatalabbakkal, a serdülő korosztállyal, az U16-osokkal.  Somogyi Balázs és Léránt René együttese már a rájátszás negyeddöntőjén is túl  jutott, a Budapesti Jégkorong Akadémia U15-ös együttesét búcsúztatta két mérkőzésen. 

Az első találkozó Budapesten volt, ott 8–4-re nyert a DAB, a honosítására váró,  öt gólt szerző ukrán Denys Hvozdiev alapos közreműködésével. 

A csatár a két mérkőzésen  nyolc gólt termelt, ami egészen kiváló teljesítménynek mondható.
A második találkozón Dunaújvárosban 5–3-ra győztek az Acélbikák.
Dunaújvárosi Acélbikák – BJA U15  5–3 (2–0, 1–2, 2–1)
DAB: Bobrov (Vasánszki) – Bánvölgyi, Subbotin, Jónás 2 (2), Hvozdiev 3 (1), Demeter – Juhász, Dávid, Komáromi, Sándor, Fáncsik – Svejkovszky, Hujber, Szabó P., Tokai, Kiss B. – Berkes. Vezetőedző: Somogyi Balázs.
A Dunaújvárosi Acélbikák az elődöntőt az Újpesti Jégkorong Akadémia vendégeként március 17-én vasárnap idegenben kezdi meg. A döntőbe kerülésért vívott párharc már az egyik fél három győzelméig tart.
Az ifjúságiak a bajnokság alapszakaszában a B1 csoportban szerepeltek, méghozzá imponálóan. A dunaújvárosiak ugyanis ötven pontot gyűjtöttek, amivel megnyerték a csoportjukat a 
huszonnyolc pontos UNI Győr ETO HC előtt. Végül ez a két alakulat csatlakozhatott az A-csoport hat egyesületéhez. 

Az ifjúságiak az alapszakasz utolsó meccsén a Ferencváros-Telekom vendégei voltak vasárnap, és gólt sem  kapva, 2–0-ra győztek.

FTC – DAB 0–2 (0-0, 0–0, 0–2)
DAB: Bobrov (Semekha) – Léhi, Hajdu, Pinczés K., Kuminka, Nagy B. 1 – Bánvölgyi, Subbotin, Sándor, Gakhramanov (1), Hvozdiev 1 (1) – Plasek, Komáromi, Szabó D. Vezetőedző: Hetler Ádám.
Hvozdiev ezen a találkozón is eredményes volt, és megjegyzendő, hogy serdülőkora ellenére az ifjúságiak mezőnyében a legtöbb gólt (27) lőtte, és legtöbb pontot (40) szerezte az egész mezőnyben. 

Végére hagytuk a felnőtt csapat közvetlen  utánpótlását, a juniorokat (U20). 

A B-csoportban szerepeltek az alapszakaszban, amit megnyertek, itt is a győriek előtt, és ebben a korosztályban is ez a két klub csatlakozott az A-csoport hat csapatához. Az alapszakasz utolsó találkozóján a  DAB 8–4-re győzött Győrben.
UNI Győr ETO HC – DAB 4–8 (2–1, 1–4, 1–3)
DAB: Valenta (Semekha) – Léhi (1), Bánki, Károly (1), Kuminka, Zakharevics 1 – Piszmann M. 1, Raskin (3), Nagy B. 1 (2), Atmancsuk 1 (3), Janech 4 (1) – Plasek, Pinczés K., Piszmann S., Gakhramanov. Vezetőedző: Hetler Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában