Az ötödik helyen

2024.03.29. 10:25

Elutasított fellebbezés

Hiába fellebbezett a Dunaújvárosi Acélbikák-ASP jégkorongcsapata, beadványukat a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) versenyirodája elutasította.

Agárdy Csaba

Archív.

Fotó: Laczkó Izabella

A DAB-ASP ugyan bekerült az Andersen Liga elődöntőjébe,

 a Lehel HC óvását követően az MJSZ-ben az alábbi indoklás után zárta ki a DAB-ot:

 „Az Andersen Liga versenykiírása szerint a rájátszásban az Erste Ligában is részt vevő játékosok közül csak azok léphetnek pályára, akik a szezonban a rájátszást megelőző bajnoki mérkőzések legalább negyven százalékán játszottak.” 
A versenyiroda tájékoztatása szerint Léhi Kristóf Tamás és Patrik Janech ezeknek a feltételeknek nem felelt meg. A DAB a fellebbezésében arra hivatkozott, hogy a versenyszabályzat azt is kimondja, az U21-es és U18-as korosztályból korlátlanul engedélyezett a feljátszás az Andersen Ligába, mivel Patrik Janech 18, míg Léhi Kristóf 17 esztendős, ezért rájuk az indoklásban említett korlátozás nem vonatkozhat. Az MJSZ azonban elutasította beadványukat, és helyben hagyta korábbi döntését. A DAB-ASP így az ötödik helyen végzett az Andersen Ligában. 

Az Andersen Ligában  a DAB-ASP az alapszakaszban  a harmadik helyen zárt. A rájátszásban  a hatodik FTC-Telekom U23 volt az ellenfele, és az egyik fél két győzelméig tartó párviadalt 2-1-re megnyerve, és az elődöntőbe jutott. Ott a jászberényi Lehel HC került az útjába. Az első mérkőzésen a DAB-ASP 5-2-re győzött. Ezután szúrták ki a jászberényiek a DAB hibáját, és adták be óvásukat. Mivel Léhi és Janech, már a Ferencváros ellen is jogosulatlanul szerepelt a szövetség versenyirodája szerint, 

a DAB rájátszásbeli meccseinek az eredményeit törölni kellett.

 Vagyis az FTC jutott az elődöntőbe, és ők mérkőzhetnek a fináléba a jutásért a Lehel HC-val. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában