Jégkorong

2024.03.17. 20:31

A DAB párharca csak a harmadik mérkőzésen dől el

Folytatódott a jégkorong Andersen Liga rájátszása. A két dunaújvárosi együttes közül a DAB-ASP hazai pályán legyőzte a Ferencváros U23-as csapatát a negyeddöntőben, míg a Worm Angels kikapott Győrben. Az egyik fél két győzelméig tartó párviadalban a DAB 1–1-re áll, a Győr 2–0-val kiejtette a Wormot.

Agárdy Csaba

Archív.

Fotó: Laczkó Izabella

DAB-ASP – FTC-Telekom U23 5–3 (3–0, 2–3, 0–0) 
DAB-ASP: Valenta – Belicenka 2, Raskin, Strenk 1, Zorin, Janech – Pisszmann M., Piszmann S., Károly 1, Atamancsuk (2), Marosi 1 (1) – Léhi (1), Nagy B. (1), Kuminka, Michalevic (1). Vezetőedző: Azari Zsolt. 

Az első mérkőzésen Budapesten a Ferencváros 7–4-re nyert, ezért a ­dunaújvárosiakon győzelmi kényszer volt, hiszen még egy vereség a kiesésüket jelentette volna. A DAB ennek szellemében kezdte a találkozót, és Belicenka két góljával a 12. percben már 2–0-ra vezetett. Ebben a harmadban még Marosi is betalált, így megnyugtató előnnyel mehetett a DAB-ASP az első szünetre. Amiatt azonban nem lehettek nyugodtak a dunaújvárosiak, hogy kettős emberhátrányban kezdték a második játékrészt. Ezzel a szituációval élt is az FTC, és 3–2-re módosította az állást. Végül, ha nehezen is, de megnyerte a találkozót a DAB, az állás így 1–1. 

A harmadik, mindent eldöntő találkozó március 20-án szerdán 19 órakor lesz, szintén Dunaújvárosban. 

A Worm az első meccsen 6–2-re kikapott pályaválasztóként az alapszakaszgyőztes Győri ETO-tól, és a második mérkőzésnek sem ők voltak az esélyesei. A papírforma nem borult, magabiztos ETO-siker született, és került be a négy közé az egyetemisták csapata. 

UNI Győri ETO HC – Worm Angels 9–2 (2–1, 5–0, 2–1) 
Worm: Bocsor-Kovács – Mestyán, Szakács, Horváth D. 1, Borbás (2), Hamvai – Hruby 1, Lencsés (1), Domokos, Szepessy M., Vojnits – Jadlószki, Bogó. Vezetőedző: Halász Ákos. 
Az első húsz percben jól helytállt a mindössze két és fél sorral játszó DAB. A második harmadban azután kijött a két csapat közötti különbség, ezt 5–0-al zárta a hazai csapat, és kettős győzelemmel jutott a négy közé. A győrieken kívül így tett még a Lehel HC a Vasas, míg a Goodwill Pharma Szeged a MAC Ikonok ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában