Remek teljesítmény

2024.02.05. 09:30

Nagy bravúr, Dunaújvárosból a Széchenyi és a Rudas is az országos döntőben szerepelt

A Széchenyi gimnázium a negyedik, a Rudas középiskola pedig a hatodik helyen végzett a korosztályos kézilabda diákolimpia fináléjában.

Gallai Péter

A Széchenyi és a Rudas képviselte az országos döntőben Fejért és Dunaújvárost

Forrás: DKKA

Az V-VI. korcsoport küzdelmeiben a két intézmény csapata - amely a Dunaújvárosi Kohász játékosaira épül – a vármegyei továbbjutás után az országos elődöntőben is remekül szerepelt, utóbbiban külön csoportba került a két intézmény. 

Ezekből már csak az első helyezettek kvalifikálhattak az országos fináléba, a kecskeméti tornát a Széchenyi, az orosházit pedig a Rudas nyerte meg, így lehettek ott a nyolcas döntőben, amit január végén Gyöngyösön rendeztek. A háromnapos esemény megnyitóján ott volt többek között Hiesz György polgármester, Horváth László országgyűlési képviselő, a Magyar Diáksport Szövetség részéről pedig Balogh Gábor elnök.

Itt is már az iskolák testnevelőinek részvétele mellett a DKKA edzői, Szakállas Alex és Zubai Gábor irányította az együtteseket.

A fináléban a két dunaújvárosi csapat mellett két váci, illetve egy-egy budapesti, egri, debreceni és győri középiskola kvalifikálta magát. A lebonyolítás szerint a résztvevőket két négyes csoportba sorsolták, nem éppen szerencsésen az újvárosi és a váci gárdák éppen azonosba kerültek. Az első meccset egyből egymás ellen vívták, amit a Széchenyi 36-31-re nyert meg a Rudas ellen. A folytatásban a Széchenyi 28-21-re kikapott a győri Kazinczytól, majd 39-29-re felülmúlták Egerből a Szilágyi csapatát. A hevesieket a Rudas 44-26-ra lépte le, s egy góllal nyertek a győriek ellen. A csoportban a körbeveréseknek köszönhetően három négypontos csapat lett, ebből a Győr jött ki elsőként, a Széchenyi második, a Rudas harmadik - előbbi kettő szerepelhetett az elődöntőben.

A Széchenyi csapata
Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Ott a B csoport győztese, a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium várt a széchenyire, a meccset végül fölényesen, 32-20-ra nyerték a fővárosiak. A bronzéremért a Győrrel találkoztak a lányok, Balogh Dávid, a Széchenyi testnevelőjének tájékoztatása szerint hősiesen, tudásuk legjavát nyújtva küzdöttek a gimisek, hogy megszerezzék a harmadik helyet, de 21-21-nél a második piros lapos bünetetést már nem bírta el a csapat, és végül 27-22-es vereséget szenvedett.

Hogy mennyit ér ez a negyedik hely, jól mutatja, hogy az öltözőben még sírdogáltak, szomorkodtak a lányok, a torna végére azonban már felszabadultan tudtak örülni. Az egész diákolimpiai sorozat alatt fantasztikusan játszott a csapat, óriási siker ez a gimnázium életében

– mondta Balogh Dávid.

Ami pedig a Rudast illeti, ők az 5-8. helyért előbb legyőzték a debreceni gárdát, majd kikaptak a váci Selléytől 29-26, így a hatodik helyen végeztek.

A Rudas csapata
Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A Széchenyi csapatának tagjai: Baranyai Nóra, Berki Zsófia Lujza, Borhy Sára, Fehér Luca Blanka, Horváth Laura, Kovári Laura Johanna, Maurer Lili, Timár Eszter Anna, Tóth Emma, Varga Csenge. Az iskola testnevelője Balogh Dávid kísérte a lányokat, a DKKA részéről Szakállas Alex volt az edző.

A Rudas csapatának a tagjai: Angyali Dalma Zsófia. Badacsonyi Edina, Bruzsa Lili. Csökmei Réka, Deli Anna, Egejuru Euniké Sára, Farago Kira, Guld Jázmin, Hermán Viktória, Megyeri Bodza Zsuzsanna, Mikó Luca, Mózsi Villő Lelle, Takács Száva Fanni, Vass Kitti. Az iskola testnevelője Horváth István kísérte a lányokat, a DKKA részéről Zubai Gábor volt az edző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában