Nagyobb odaadással

2024.01.13. 13:08

Jó kezdés után kritikán aluli teljesítmény

A röplabda NB I Extraliga alapszakaszának tizennegyedik fordulójában pénteken este hazai pályán szenvedett vereséget Dunaújvárosi KSE együttese. A Debreceni EAC gárdája három játszmában szerezte meg a bajnoki pontokat.

Gróf András

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

DKSE – DEAC 0:3 (-20, -15, -16)
Dunaújváros Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Selega Balázs, Hegedüs Balázs.

DKSE: Farkas L., Németh Z., Vadász, Gőczi, Kisházi, Juhász B., Kuti M. (liberó). Csere: Makó, Peredi, Béres, Papp T. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
DEAC: Bagics, Willian, Kiss I., Pavljuk, Dorogi M., Marlon, Bán V. (liberó). Csere: Remete, Elleh. Vezetőedző: Fodor Antal.

A DEAC együttese szerdán nagy csatában, aranyszett után búcsúzott a Magyar Kupától a Kazincbarcika otthonában. Talán ennek következménye volt, hogy tompábban kezdték a találkozót a vendégek. Az újvárosi gárda hamar négypontos előnyre tett szert, és egészen 17:15-ig vezetett is. Ekkor azonban Bagics Balázsék sebességet váltottak, és ötpontos különbséggel nyerték az első játszmát. A második játékrész elején alaposan „beragadtak” a hazaiak, így a debreceniek kényelmes játékkal növelték a szett előnyüket. 

A harmadik etapban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt 12:10-re még a házigazdák vezettek. Ezt követően azonban hatalmas fordulat következett be, és a végjátékban kevés ellenállást fejtett ki a dunaújvárosi alakulat, így végül teljesen megérdemelt vendég sikerrel zárult a találkozó.

Tomanóczy Tibor: – Kellő önbizalommal, jól kezdtük a mérkőzést, amíg a Debrecen még nem vette fel a meccs ritmusát. A folytatásban azonban megérkeztek a vendégek, akik nem nyújtottak extrát, hanem az alap játékot játszották, amihez mi asszisztáltunk. A végén a DEAC sokkal erősebbeket nyitott, rengeteg ászt kaptunk.

A mai teljesítményünk kritikán aluli volt. Jó lesz, ha mindenki tudatosítja magában azt, hogyha nem tudunk felpörögni, és jóval nagyobb odaadással úgy hozzáállni a következő meccsekhez, ahogyan azt egy sportolónak kell, akkor nehéz lesz szurkolókat kicsábítanunk a csarnokba.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában