Vereség búcsúzóul

2023.12.28. 21:31

Gól ellen beoltva - galériával

Utolsó idei hazai mérkőzését játszotta a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában. Az ellenfél ezúttal a Corona Brassó volt. A DAB-nak gólt sem sikerült lőnie.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

Pedig megvoltak a lehetőségeik az Acélbikáknak, de Tőke kapust egyszer sem tudták átverni. A harmadik húsz percben olykor mindent egy lapra feltéve támadtak a Bikák, de ahogy mondani szokás, ezúttal be voltak oltva gól ellen. Miközben a Brassó minden harmadban lőtt egyet, és ezzel 3-0-val szerezte meg a három pontot.

DAB – Corona Brasov 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

DAB: Tóth – Svars, Blomberg, Szalma, Nemes, Dostalek – Ahonen, Sziszak, Hadzinikolic, Koskinen, Sillanpää – Varga, Léránt, Elomaa, Lorraine, Somogyi – Bánki, Marosi, Atamancsuk, Savolainen, Károly. Vezetőedző: Niko Eronen.

Brassó: Tőke – Lowney, Piche 1 (1), Valchar, Cornet, Sills – Boriszenko, Bors, Blackwater, Schaber, Van Wormer – Farkas, Holwell (1), Kóger, Gajdó 1, Zagidullin – Szabó 1, Rokaly-Boldizsár (2). Vezetőedző: Dave MacQueen.

Niko Eronen: – A probléma az volt ma számunkra, hogy összességében nem voltunk elég erősek abban, amit kellett volna csinálnunk, ami magába foglalja a gólhelyzetek kihasználását is. A párharcokban, a korong nélküli szituációkban sem hoztuk ki magunkból a legjobbat, míg ellenfelünk tapasztalt csapat, amely ebben jó, ez volt elsősorban a vereségünk oka.

Strenk Hunor (Brassó, másodedző): – Azt lehet mondani, szinte tökéletes idegenbeli meccset játszottunk. A védekezésünk rendben volt, az emberhátrányunk is jól működött, és a kétgólos vezetés tudatában próbáltunk egyszerűen játszani, mélyre juttatni a korongokat, esetleg ellentámadásból helyzeteket kialakítani. Kicsit sajnáltam, hogy nem tudtuk előbb meglőni a harmadik gólt, hogy korábban eldöntsük a meccset, de ahogy említettem, valahogy így kell kinéznie egy idegenbeli meccsnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában