A franciák ellen dől el

2023.12.14. 21:50

Ezúttal is elmaradt a siker a vébén

A magyar junior jégkorong-válogatott tegnap a budapesti Tüskecsarnokban elszenvedte harmadik vereségét is a divízió I/A-s világbajnokságon. Ladányi Balázs együttese a jóval esélyesebbnek tartott dánokkal játszott, és végig esélye volt a pontszerzésre. Azonban nem borult a papírforma, a skandinávok 3-1-re nyertek.

Agárdy Csaba

Forrás: MJSZ / Vörös Dávid

Rosszul kezdtek a mieink, hiszen a 10. percben már 2-0-ra vezetett Dánia. A második játékrész azonban egyértelműen a magyar válogatotté volt, a 25. percben Horváth Bence 2-1-re alakította az állást. A befejező húsz percben a dánok okosan őrizték az előnyüket. Sőt, a 49. percben újra eredményesek voltak. Nemzeti csapatunk úgy kapta a harmadik gólját, hogy előtte egy nagy helyzetet kihagyott, a kontrából pedig elléptek a dánok, és 3-1-re alakították az eredményt.

Válogatottunk a hajrában mindent megpróbált, a kapus helyett is mezőnyjátékost küldött pályára, de az eredmény már nem változott.

Csapatunk most már csak úgy tudja elérni célját, a bent maradást, ha pénteken 16 órai kezdettel legyőzi a kilenc ponttal a tabella második helyén álló Franciaországot.

Magyarország – Dánia 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában