Jégkorong

2023.12.28. 19:18

Acélbikákkal a fedélzeten egészen Kanadáig

Agárdy Csaba

Archív

Fotó: MJSZ/Vörös Dávid

A hagyományos calgaryi nemzetközi tornán vesz részt az áprilisi világbajnokságra készülő magyar ifjúsági jégkorong-válogatott. Ahogyan az már megszokott, a magyar ifiválogatott ismét részt vesz a korábban „Mac” tornának hívott eseményen (ezúttal a főszponzor jóvoltából Circle K Classic a neve), ez pedig azt jelentette, hogy a srácoknak rövid volt a karácsonyi ünnep. Persze ez a fellépés a sportág őshazájában ugyancsak ünnep. A mieink karácsony első napján hajnali négy órakor találkoztak Ferihegyen, a Liszt Ferenc repülőtéren, majd fél 7-kor elindultak Kanadába. 
A magyar válogatott programja: 
December 27., Calgary Northstars: – a végeredmény 4-6, december 28., 18.15 (2.15 magyar idő): Fraser Valley, december 29., 12.45 (20.45): Edge School. 
A csapatunknak tagja a dunaújvárosi nevelésű, jelenleg a svéd HC Lidingöben légióskodó Molnár Botond is. A szakvezetésben pedig két Acélbika-legenda, Tokaji Viktor és Ladányi Balázs neve is megtalálható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában