M4 Sport – Az Év Sportolója Gála

2023.12.28. 20:01

A legjobbak legjobbjai

A 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be a kategóriák újságírói szavazás alapján szűkített hármas listáit. A díjakat január 8-án a budapesti Operaházban adják át.

Agárdy Csaba

Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott kapitánya

Fotó: MTI

A férfiaknál az úszó Kós Hubert, a labdarúgó Szoboszlai Dominik és a vízilabdázó Zalánki Gergő, míg a nőknél a vitorlázó Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) az Év Sportolója-szavazáson. 
Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, valamint Csisztu Zsuzsa alelnök jelentette ezt be tegnap az M4 Sporton. Szöllősi jelezte, rekordot jelentő 471 szavazat alapján alakult ki a sorrend. A szövetség elnöksége öt kategóriában tízes jelöltlistákat állított össze, a hölgyeknél szerepelt a Dunaújvárosi KSE Európa-bajnok tornászának, Kovács Zsófiának a neve is. Egy évvel ezelőtt bekerült a legjobb háromba, az idén ez nem sikerült neki, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy az októberi világbajnokság előtt súlyos térdsérülést szenvedett. 

Az Év Edzője kategória jelöltjei: Marco Rossi, a férfilabdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabda-csapatának vezetőedzője, Varga Zsolt, a férfivízilabdázók szövetségi kapitánya. 
Az Év Csapata (az egyéni sportágak csapatversenyeiben) kategóriában a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron alkotta világbajnok férfikardválogatottra, a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca alkotta világbajnok női kardválogatottra, és a történelmi vb-címet szerző vitorlázó-válogatottra lehet majd szavazni. 
Az Év Csapata (a hagyományos csapatsportágakban) jelöltjei (ábécérendben) a Bajnokok Ligája-döntős, Magyar Kupa-győztes ferencvárosi női kézilabdacsapat, a jövő évi Eb-re veretlenül kijutó férfilabdarúgó-válogatott és a férfivízilabda-válogatott, amely világbajnok lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában