Bejelentés

2023.11.17. 15:32

Mégis lesz Eb, Mihók Attila csapata Hollandiában küzdhet az olimpiáért

Mégis lesz vízilabda Európa-bajnokság 2024 januárjában, a háborús helyzet miatt Izrael helyett a férfiak Horvátországban, a nők Hollandiában játszanak.

Duol.hu

Cseh Sándor és Mihók Attila - most már látják, hova kell eljutni

Forrás: MVLSZ/Kovács Anikó

A Magyar Vízilabda Szövetség tájékoztatása alapján a férfiaknál megtartják az eredeti időrendet, azaz a csapatoknak egy-egy meccs után lesz mindig pihenőnapjuk, a nőknél ugyanakkor az első négy játéknap lemegy egyben, és csak aztán jön egy-egy szünnap, ott összesen kilencnapos lesz az esemény. A férfiak tornájának január 4. és 16. között Dubrovnik és Zágráb, a nőkének 5-től 13-ig Eindhoven ad otthont - közölte pénteken a vizes sportokat tömörítő európai szervezet, amely november 2-án jelentette be, hogy a háborús helyzet miatt nem Izraelben rendezik az olimpiai kvalifikációs Eb-t.

A párizsi jegy hivatalosan az Európa-bajnoknak jár, vagy a legmagasabban rangsorolt még nem kvalifikált együttesnek. A Mihók Attila és Cseh Sándor vezette nőknél - ahol több dunaújvárosi játékos is pályázik a részvételre - a házigazda hollandok és spanyolok rendelkeznek kvótával, így a magyaroknak a görögök és az olaszok előtt kell végezniük. Ha ez nem jön össze, akkor a februári, dohai vb-n nyílik még egy esély kvótaszerzésre.

Először is az a legjobb hír, hogy lesz Európa-bajnokság, ez fontos a sportágnak - idézte a szövetség honlapja Madaras Norbert elnököt.

 - Úgy gondolom, elsősorban az újjá formálódó női válogatottunknak lényeges, hogy két esélye van így az olimpiai kvalifikációra. Ha esetleg nem is sikerülne elsőre Eindhovenben, a látottakat kielemezve februárra mindenképp készen állnak majd a lányok és a kapitányok, hogy a két utolsó hely egyikét megszerezzék Dohában.

Mihók Attila: hegymászás közben végre látjuk a csúcsot.

A célunk természetesen az olimpiai kvóta megszerzése, nem is lehet más. Örülünk, hogy végül megvan a pont, amihez az egyeneseket húznunk kell – vagy ha úgy tetszik, jó, hogy így hegymászás közben végre látjuk a csúcsot, ahová fel kell jutnunk.

Cseh Sándor, társkapitány: „Nagyon örülök, hogy lesz Eb – én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen két alkalmunk a kvóta megszerzésére, mint egy, meg a sportágnak is jobb, hogy van Európa-bajnokság, a terveknek megfelelően. Eddig is mindent a kvalifikációnak rendeltünk alá, ezután sem változik a cél.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában