Kétségek

2023.11.06. 16:30

Izraelben biztosan nem, kérdés máshol lesz-e vízilabda Eb

Egyelőre kérdéses, miként alakul az olimpiai kvalifikáció a női vízilabda-válogatott számára azt követően, hogy a múlt héten kiderült: januárban Izraelben biztosan nem rendezik meg az Eb-t, ahol a legjobb, kvótával még nem rendelkező együttes jutott volna párizsi repülőjegyhez. Az olimpiai szereplésért a magyar női válogatott is harcban van még.

Duol.hu

A női válogatott társkapitányai, Cseh Sándor és Mihók Attila között Madaras Norbert. Az elnök szerint a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a férfi és a női tornát külön rendezi egy beugró ország

Forrás: Balogh László/Nemzeti Sport

A Magyar Vízilabda Szövetség összefoglalója szerint a női válogatott még júniusban, a Long Beachen rendezett világkupa szuperdöntőben elért negyedik helyezésével biztosította indulási jogát a februárban sorra kerülő világbajnokságon, amelyre a többi csapatnak az Eb-n lett volna lehetősége kijutni. Sajtóhírek szerint van esély arra, hogy a kontinensviadalon megszerezhető kvótát átcsoportosítják a világbajnokságra, „ami első hallásra jó hírnek tűnik a lányok szempontjából, mivel a görögökkel és az olaszokkal hárman maradtunk az igazán erős együttesek közül, akik az egy európai és a Dohában elérhető két maradék kvótára pályáznak” – áll az MVSZ honlapján.

A magyar szövetség elnöke, Madaras Norbert az M1 csatornának elárulta, a legvalószínűbb forgatókönyv jelenleg, hogy a férfi és a női Eb-t különválasztják. Németország és Hollandia jelentkezett rendezőnek, de hivatalos bejelentés csak valamikor a héten várható.
Az elnök kiemelte, különösen a nők esetében lenne nagyon fontos, hogy megrendezzék a kontinensviadalt, hiszen a magyar válogatott még nem biztosította helyét az olimpián, az Eb pedig plusz egy lehetőséget jelentene a kvótaszerzésre. Hozzátette, a világbajnokság után Bíró Attila helyére kerülő Mihók Attila, Cseh Sándor szövetségi kapitány páros számára is fontos lenne, hogy minél több mérkőzésen gyakorolják az általuk elképzelt játékot.
Ugyan a férfi válogatottnak a világbajnoki győzelmével már megvan a párizsi kvótája, de Varga Zsolt szövetségi kapitány az Európa-bajnokságon több fiatalt is szeretne kipróbálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában