Együttműködés

2023.11.27. 11:35

Bővítik a hokisok Erste Ligáját?

A magyarországi és a romániai, leginkább az erdélyi jégkorong helyzetéről és jövőjéről, valamint az együttműködési lehetőségekről is szó volt a magyar és a román sportági szövetség vezetőinek múlt pénteki (november 24.) találkozóján.

Agárdy Csaba

Fotó: MJSZ

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke, valamint a szervezet és az Erste Liga vezetői fogadták a Nagy Attila, a Román Jégkorong Szövetség elnöke által vezetett küldöttséget Budapesten. A tanácskozással szövetségi szintre emelték a korábban megkezdett együttműködést. Szó volt az Erste Liga helyzetéről és annak esetleges jövőbeni bővítéséről, valamint az utánpótlás fejlesztésének további összehangolásáról. A tárgyaló felek abban maradtak, hogy munkacsoportokat hoznak létre a közös cselekvés lehetőségeinek feltárása érdekében – olvasható az MJSZ honlapján.

Az állandó megbeszélésekre szükség is van, hiszen nemcsak a román és az erdélyi klubok között merül fel rendszeresen olyan kérdés, amiben nem értenek egyet, hanem az erdélyi egyesületek és az Erste Liga között is. Elég csak a legutóbbi esetre gondolni, amikor az SC Csíkszereda szerződtette Kevin Constantine-t annak ellenére, hogy az Erste Liga értesítette a Csíkszeredát, hogy Kevin Constantine az Erste Liga és az MJSZ versenyszabályzata szerint nem nevezhető hivatalos mérkőzésre, mivel érvényes eltiltás alatt áll. A székelyek azonban másképp látták a helyzetet, és alkalmazták az amerikai szakembert. Az ügy most ott áll, hogy három pontot vontak le az erdélyi sportszervezettől hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt. Emellett háromezer eurós pénzbüntetést is meg kell fizetnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában