Sorozat

2023.11.19. 12:30

A bajnoki utolsó ellen játszik hétfőn a kupában a Dunaújváros Futsal

A bajnokság után a Magyar Kupában is megkezdi szereplését a Dunaújváros Futsal együttese, a csapataz első fordulóban, hétfőn este 20.30 órától az WPS Meister-Érd-SZISE csapatával játszik Érden.

Balogh Tamás

Hétfőn este az első fordulóban az Érd-SZISE ellen játszik a csapat

Fotó: Laczkó Izabella

A két együttes egyaránt az NB II nyugati csoportjában szerepel, míg a dunaújvárosiak holtversenyben az élen állnak, addig a hétfői ellenfél az utolsó helyen szerénykedik.
Ezen a mérkőzésen nagy a tét, az első perctől a végéig maximálisan oda kell tegye magát mindkét fél, ha sikert akar elérni. Ugyanis míg a bajnokság többi szakaszában egy-egy botlás kijavítására több forduló is a rendelkezésre áll, a kupamérkőzéseken a nyolcas döntőbe jutásig viszont „tilos” hibázni, hiszen egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. 

Nézzük csak, kinek áll a bemutatott két csapat közül a zászló! Az Érd-SZISE esetében alig tudom kivédeni, hogy ne nyúljak az agyon használt fordulatokhoz, de mivel a kupasorozat nyitómeccse előtt állunk, nehezen lehet azt elkerülni. Ugyanis a házigazdák egy győzelemmel és ugyanannyi döntetlennel, valamint a sajnálatos hét vereségükkel a tabella utolsó helyén állnak.

A sportszerűséget mellőzve most lehetne emlegetni a kötelező győzelmet az újvárosiak számára, de inkább mellőzzük. Ugyanis a két csapat legutóbbi találkozóján, a szeptemberi bajnokin egy szikrázó mérkőzésen, a viharos fordulókat megélt érdiek figyelmeztető eredményt harcoltak ki. Akkor négyszer is vezettek a Dunaújváros Futsal ellen idegenben, és a 38. percig kellett várni Csányi Dávid bombájára, amivel beállította az 5–4-es győzelmüket jelentő végeredményt.

A fiúk más alkalommal is borzolták a szurkolóik idegeit a nem mindig kívánt eredményekkel, de mára ismét egy jó szériát produkálva, még ha hármas holzversenyben is, de a lista második helyén jegyzik őket. Így aztán elvárható magabiztossággal várhatják a kezdő sípszót, illetve a továbbjutásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában