Remek szereplés

2023.10.20. 13:00

Őszi éremeső a Búvársulinál

Első fedett medencés versenyükről, a kecskeméti megmérettetésről is érmekkel tértek haza a dunaújvárosi klub képviselői. Akik így ezúttal sem okoztak csalódást, pedig igencsak fáradtak voltak – mondta érdeklődésünkre Gurisatti Róbert az egyesület vezetője, edzője.

Horváth László

Egy dobogós hely a sok közül. A mix váltó tagjai a második helyen: Nagy Boróka, ifj. Gurisatti Róbert, Csepecz Zsolt, Németh Nóra

Fotó: Horváth László

– A nyári szünet után az első nagy versenyünk volt. Igazából nem támasztottam különösebb elvárást a gyerekek elé. Elkezdtük a munkát. Heti két edzéssel többet vagyunk vízben, ezért sokkal fáradtabban álltak rajthoz. Ennek ellenére nem okoztak csalódást – fogalmazott Gurisatti Róbert. A Búvársuli sporotlóira a hétvégén pedig már egy hazai versengés vár, Hibridlevél Kupa néven. Itt mindenki szerepel minden számban, és szeretnének már komolyabb eredményeket is felmutatni. 

A további folytatásról így beszélt a klubvezető: – A nemzetközi megmérettetések terén készülünk a december elején tartandó ifjúsági világtalálkozóra Kecskeméten, valamint a cápa és a serdülő korosztályú országos bajnoki versenyekre. Ez utóbbi itt nálunk, december 16-17-én Dunaújvárosban zajlik majd. Ezután szünet következik és nekiugrunk a jövő évnek. Világjátékok kvalifikáció is van, akik érmet szereztek az Európa bajnokságon, azoknak indulni kell.

Most pedig lássuk a kecskeméti eredményeket. A versenyen a Búvársuli SE tizenöt versenyzője indult cápa, gyerek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt kategóriában, uszonyos gyorsúszás és uszonyos felszíni úszásnemben. Az egyesület képviselői összesen huszonkilenc dobogós helyez szereztek, négy arany-, tizenegy ezüst- és tizennégy bronzérem megosztásban. 

Első helyen végzett. Majsai Eliz 2 arany (cápa), Gurisatti Róbert (ifjúsági), Farkas Botond (felnőtt). 

Második helyezettek. Majsai Eliz 2 ezüst (cápa), Aszlajov Alexander (serdülő), Gurisatti Róbert (ifjúsági), Németh Nóra 2 ezüst (ifjúsági), Nagy Boróka 2 ezüst (ifjúsági), Rendes Linda Stella (felnőtt), Farkas Botond (felnőtt), junior mix váltó csapat (Gurisatti Róbert, Nagy Boróka, Németh Nóra, Csepecz Zsolt). 

Harmadik helyezettek. Takler Tímea 4 bronz (cápa), Aszlajov Alexander 3 bronz (serdülő), Németh Nóra (ifjúsági), Szabó Zsombor Antal (ifjúsági), Gurisatti Róbert (ifjúsági), Csepecz Zsolt (junior), Tamás Dávid (felnőtt), Farkas Botond (felnőtt), Rendes Linda Stella (felnőtt). A dobogóról lemaradtak, de pontszerző helyen végeztek: Borbé Csenge, Kulcsár Adél Alexa, Aszlajov Attila, Palkó Jázmin.

(Az eredményeket Tábori Erzsébet szülő állította össze.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában