Rangos verseny

2023.10.30. 12:30

A nemzetközi bírkózó tornán mindhárom éremből jutott

A napokban a DKSE és birkózó fiókszakosztályai (Gurics GyBDSE, Enying VSE) rangos nemzetközi tornán szerepeltek hét versenyzővel.

Gallai Péter

Heten képviselték a DKSE-t és fiókszakosztályait Szerbiában

Forrás: DKSE

A DKSE küldöttsége második alkalommal vett részt Szerbiában a Csaba Ferenc olimpikon emlékére rendezett versenyen. A torna erősségét mutatta, hogy az idei évben 14 országból 50 egyesület összesen 414 birkózója állt rajthoz. A nagyon népes mezőny miatt a négy szőnyegen zajló küzdelmek egészen az éjszakába nyúltak. 

- A mindenki számára fárasztó napon rengeteg hasznos tapasztalatot szerezhettek birkózóink. Versenyzőink a külföldiekkel szemben jól vették az akadályokat, több mérkőzést is nyertek. Mindhárom színű éremből sikerült egyet bezsebelni - tájékoztatott Tombor István vezetőedző. 

Ami az eredményeket illeti. Rafael Krisztián 31 kg-ban első, Tombor Benedek 34 kg-ban második, Zámbó Gergő 76 kg-ban harmadik helyen zárt. Kaszala Máté (34 kg) és Fekete Csaba (65 kg) révén pedig további két ötödik helyezést is szerzett a csapat. A versenyen helyezés nélkül zárt Garbacz Bence (52 kg), valamint Parádi László (65 kg).

A klubhoz kapcsolódó információ, hogy Pupp Viktória a DKSE birkózó szakosztályának válogatott U17-es sportolója tíz napos edzőtáborban vesz részt Kanadában öt további válogatott birkózó lánnyal. A program már a 2024. évi versenyekre való felkészülést szolgálja külföldi edzőpartnerekkel.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában