Futsal

2023.10.30. 11:39

A mumus ellen most már meg akarják törni a rossz sorozatot

Jó felkészülési lehetőség volt az NB I-es 1. Futsal Club Veszprém vendégjátéka a Dunaújváros Futsal elleni edzőmeccsen, akik hétfőn este folytatják az NB II-es bajnokságot Újpesten.

Balogh Tamás

Hétfőn este az UTE vendége lesz a dunaújvárosi klub

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fehér Zsolt a Veszprém edzője a mostani visszatérésekor is hazai pályán érezhette magát.

-Mindenek előtt szeretném megköszönni a klubnak és a csapatnak is, hogy elfogadta a felkérést, hogy egy edzőmérkőzés keretein belül találkozzunk egymással és mérettessük meg magunkat! Nagyon jó volt a mérkőzés és mindkét csapatnak használt a céljaiért folyó munkájukban. Amikor beléptem a csarnokba nagyot dobbant a szívem, mert nagyon jó éveket töltöttem el itt, és büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak lehettem a vezetőedzője. Látom, hogy újra jó munka folyik itt, és ezért biztos vagyok benne, hogy ha így folytatják a srácok, akkor hamarosan fogunk az NB I-ben találkozni!

- Most egyenlőre ott van igazi küldetése.

-Igazából nem miattam, hanem a csapat teljesítménye miatt alakultak ilyen szerencsésen a dolgaink. Bár az elmúlt két mérkőzésen nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, de mint láthatják, nagyon fiatalokból áll a keretünk. Éppen ezért várható volt, hogy majd befog következni egy kis hullámvölgy. Ettől függetlenül most már mindenkinek ébresztő van, mert két olyan hazai mérkőzés következik, amelyeken nem szabad pontokat hullajtanunk, mert nagyon szeretnénk a felsőházba kerülni. Még nem dőlhetünk hátra, ezért minden meccs égetően fontos a számunkra. A tizenhat-tizenhét évesek Dunaújvárosban megmutatták, hogy merre tartanak és miben számíthatunk rájuk a közeljövőben. Azzal is tisztában voltam, hogy az ellenfélnek nagyon agresszív és jó kvalitású játékosai vannak. Ezért sok tanulsága volt a találkozónak.

Tóth Árpád a Dunaújváros Futsal edzője, így értékelt: - Sajnos darabra sem voltunk meg ezen a múlt heti mérkőzésen, sőt a végére a sérülések miatt úgy elfogytunk, hogy cserehetőségünk sem maradt. Egy nagyon jó Veszprém jött el hozzánk, egy jó kis fiatal csapat, akik hétről- hétre nagyon sokat gyakorolják ezt a játékot, ami meg is látszik rajtuk. Az is, hogy jobbak, mint mi, de mégis fölvettük velük a versenyt!

- Ez a meccs nekünk is sansz volt az előrelépéshez

- Egy jó első osztályú csapat ellen vívni egy barátságos mérkőzést, jó lehetőség a számunkra. Hétfőn is egy nehéz meccs vár ránk, ahol valószínűleg az UTE fogja többet birtokolni a labdát, ezért jól jött nekünk, hogy gyakorolni tudtuk a védekezést egy komoly csapat ellen. Annyi erőnk sajnos nem volt, ami a támadásra is elegendő lett volna. 

Az UTE elleni meccsről?

- Ők a mumus csapatunk. Amióta én vagyok az edző, még pontot sem sikerült tőlük szereznünk. Egy nagyon jó ellenfélhez megyünk, de tudjuk az erősségeiket. Azt gondolom, hogy nekünk senkitől sem kell félni. Nyilvánvalóan fel kell készülnünk arra, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni tőlük.

Vincze Dezső szerint is fontos volt, hogy egy erős csapattal tudtak edzőmeccset vívni.

- Igen, mert hétfőn ismét egy ilyen csapat következik, az UTE-hoz látogatunk. Ők évek óta meghatározó csapatbak számítanak az NB II.-ben, mindig a dobogóért harcolnak. Ezért a felkészülésünket szolgálta, hogy egy futsalozni tudó és akaró gárdával mérkőzhettünk meg. Látni való, hogy az ellenfélnél az átlag életkor olyan húsz-huszonkettő év lehetett. A mi korosztályunk a harmincat súrolja. A második félidőre már jobban föltudtuk venni velük a versenyt. Nem volt közöttünk túl nagy különbség. Támadásban nagyon jó volt a Veszprém, de mi pedig jól védekeztünk. Az ellenfelünk elég sokat játszotta az öt a négy elleni formát mindkét félidőben. Erre nekünk is nagy szükségünk lesz hétfőn, mert az UTE is nyilván megpróbálja ellenünk. Mindenképpen bizakodva utazok hozzájuk, győzelemmel szeretnék hazatérni.

Cseresnyés Alex rangidősként dirigált a Veszprém ellen, aki szintén beszélt a mai találkozóról: - Mindenképpen nyerni megyünk. Nem baj, hogy ők a mumusunk, meg akarjuk törni az átkot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában