A második félidőben döntöttek a zöld-fehérek

2023.09.03. 16:30

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Vasárnap a hatodik fordulót rendezték az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjában. A Dunaújváros FC csapata délelőtt a Ferencvárosi TC második számú együttesének vendégeként lépett pályára.

Gróf András

Mindkét pontjukat hazai pályán szerezték a dunaújvárosiak

Fotó: Ihász Martin

Ferencvárosi TC II  – Dunaújváros FC 4–0 (1–0)

FTC-MVM Népligeti Sportközpont, 200 néző. Vezette: Juhász Dávid (Frank, Hegedüs).
Ferencvárosi TC II: Radnóti – Horváth B., Dhonata, Almássy, Takács Á., Fenyvesi (Molnár M. a 82. p.), Tóth A. (Berényi a 89. p.), Varga Z., Bagi (Ladányi G. a 75. p.), Gágyor (Madarász a 89. p.), Szabó Sz. Vezetőedző: Korolovszky Gábor.
Dunaújváros FC: Molnár L. – Vajda R., Puskás G., Horváth M., Stampfel (Patkós K. a 90. p.), Ferenczy, Zsákovics (Hompót D. a 74. p.), Tapiska (Hegedűs K. a 74. p.), Bata, Szepessy R., Marlen (Gál B. az 59. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Az összecsapás tizennegyedik percében egy nagy egyéni hiba után Varga Zétény találatával szerzett vezetést a fővárosi együttes (1-0). A szünetig hátralévő időben újabb gól nem született, így egygólos hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. 
A fordulást követően próbált bátrabban futballozni a dunaújvárosi gárda, de az ötvenhatodik percben Takács Árpád megduplázta a zöld-fehérek előnyét (2-0). Tizenegy perccel később Bagi Ádám góljával tulajdonképpen véglegesen el is dőlt a három bajnoki pont sorsa (3-0). 
A végeredményt tizenegyesből Gágyor Domán állította be a nyolcvankettedik percben (4-0). 
Az újvárosi együttes ezzel a vereséggel még nehezebb helyzetbe került, hiszen az eddig megszerzett két ponttal kiesést jelentő helyen áll a táblázaton. Az ősz hátralévő mérkőzésein jelentős javulásra lenne szükség annak érdekében, hogy ne reménytelen helyzetből vágjanak majd neki a tavaszi folytatásnak. A 7. fordulóban, szeptember 9-én vasárnap (16 óra) a DFC a Bonyhád-Majos gárdáját fogadja majd a Dunaújvárosi Stadionban. A forduló eddig véget ért mérkőzéseinek eredménye: MTK Budapest II - Fehérvár FC II 1–1, Paksi FC II - Kaposvári Rákóczi FC 0–6.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában