Dunaújváros

2023.08.17. 09:00

Hazai pályán kezdenek a futsalosok

Szeptember 11-én hazai környezetben kezdheti meg a 2023/2024-es bajnoki idény küzdelmeit az NB II Nyugati Csoportjában érdekelt Dunaújváros Futsal csapata. Tóth Árpád együttesére a február közepéig tartó alapszakaszban tizennyolc találkozó vár majd.

Szabó Szabolcs

A közelmúltban a Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a futsal másodosztály bajnoki programját. 

Az előző kiíráshoz képest számos változás történt. A legfontosabb, hogy a korábbi tizenkét csapatos mezőny helyet ezúttal tíz-tíz gárda kapott besorolást a nyugati és keleti csoportba is.

A Dunaújváros Futsal csapata az Asterix SC Érd, az ELTE-BEAC, a Haladás VSE II, a Tihany FC, a Mad Dogs Futsal, a Nagykanizsa Futsal, a TFSE, az UTE és a WPC Meister Érd SZISE együttesével találkozik majd. Az alapszakasz során két kört rendeznek majd.

A Tóth Árpád vezetőedző által irányított újvárosiak hazai környezetben kezdik meg a pontvadászatot szeptember 11-én a nagykanizsaiak ellen.  A második fordulóban pedig a TFSE vendége lesz a Dunaújváros. 

Az alapszakasz küzdelmeit itthon zárják a majd a piros-fehérek, régi ismerős Mad  Dogs csapatát fogadják majd  2024. február 12-én. A Keleti csoportban pedig a Dunakeszi, a Rubeola, a Gyöngyös, az Airenergy FC, a Miskolc, a Nyírség FC, a Csenger Futsal, a Kincsem Lovaspark Futsal, a Gyulaháza és a Tiszaföldvár csapata alkotja a tízes mezőnyt. A bajnokság végén a csoportelsők feljutnak az NB I-be, az utolsó két-két csapat pedig a kiseik a másodosztályból.

Míg az NB II-es együttesek bő három hét múlva kezdenek, addig a legmagasabb osztályban már el is kezdődtek a küzdelmek. Az első forduló eredményei: Nyíregyháza – PTE-PEAC 4–1 (2–1), Kecskemét – Aramis SE 4–3 (2–1), Berettyóújfalu – Nyíbátor SC  2–1 (1–0), Haladás VSE – Magyar Futsal Akadémia 6–4 (5–3), Maglódi TC – DEAC 3–3 (3–2), Újpesti FC – Veszprém 2–6 (0–3).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában