Kitettek magukért

2023.08.07. 17:30

A DKSE úszóinak dobogói és egyéni csúcsai az ifi ob-n

Több egyéni csúccsal, döntős és dobogós helyezésekkel zárta szereplését a DKSE csapata az úszók debreceni ifjúsági országos bajnokságán, amelyen közel hetven egyesület képviseltette magát.

Gallai Péter

A csapat fiú tagjai, Kenyér Lilla hiányzik a fotóról - három dobogós hely és több döntős szereplés volt a mérlegük

Forrás: DKSE

A szombaton véget ért megmérettetésen a dunaújvárosiak hat versenyzővel neveztek, Bor Tamás, Kurucz Péter, Markovics Benedek, Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel képviselte a klub színeit. Az újvárosiak remekül teljesítettek, hiszen több dobogós helyezéssel és egyéni csúccsal zárták a bajnokságot. 

Eszenyi Ábel 100 mellen egyéni legjobbját úszva került a B döntőbe, ahol a harmadik helyet szerezte meg. Kenyér Lilla 50 háton nyolcadik helyen jutott a döntőbe, ahol délelőtti idején javítva egyéni legjobbjával a nyolcadik helyet szerezte meg. 200 pillangón egyéni legjobbjával jutot a fináléba, ahol tovább javítva idején az öt helyet szerezte meg. 100 háton a B döntőt sikerült megcsípnie, ahol hatodik helyen zárta a távot.

Kovács-Seres Hunor 1500 gyorson a pécsi Hartmann Mátéval nagyot küzdve, végül a második helyen csapott célba. 400 méter gyorson az A döntőbe kvalifikálta magát, ahol szintén a dobogó második fokára állhatott fel. Ugyanezen a távon Tamás és Ábel egyéni legjobbját úszta a délelőtti előfutamokban. 200 gyorson Hunor a B döntőbe jutott, ahol egyéni legjobbjával a harmadik helyen végzett.

A Dunaújvárosi KSE 4x100 méteres vegyesváltója a 17. helyen zárt, a Markovics, Eszenyi, Kurucz, Bor összeállításban. 200 méter mellen Eszenyi Ábel eljutott a legjobbak közé, a döntőben óriási egyéni csúccsal a hetedik helyen csapott be a célba. Bornak a B döntőbe sikerülült bekerülnie, ő szintén hatalmas egyéni rekorddal másodikként ért be. 50 m pillangón Kurucznak sikerült korábbi idejéből tovább foragnia, de helyezetlenül zárt. A 4x100 méteres gyorsváltó a 13. helyet szerezte meg, Bor, Eszenyi, Markovics, Kurucz összeállítasban. Tamás első emberként egyéni legjobbjával kezdett.

Ami pedig az összesített éremtáblázatot illeti, a DKSE három második helyezésével a tizenharmadik helyen végzett. Az élen a BVSC-Zugló zárt nyolc arany-, hat ezüst- és öt bronzéremmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában