Vizes vb

2023.07.19. 18:00

Hajnalban már túl egy újabb kötelezőn

A góltermelés szempontjából valóban történelmi volt a japánok elleni találkozó. A magyar női pólócsapat végül simán hozta a világbajnoki csoportmeccset. Ma hajnalban Gardáék már az új-zélandiak ellen meccselnek.

Szabó Szabolcs

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya tart rövid eligazítást

Forrás: MTI

Bíró Attila a japánok elleni csoportmeccs után elmondta, számos ponton javulnia kell a magyar női pólósok játékának. Védekezésben mindenképpen, hiszen a távol-keleti együttes húsz gól fölé jutott Magyariék ellen. 

Garda Krisztina, a válogatott alapembere, a DFVE klasszisa így értékelt: – Fáj ezt mondani, de elég bután játszottunk időnként elöl. Ahelyett, hogy komoly lóbálások után kiadogattuk volna a labdát a szélsőknek, akiknek csak be kellett volna „bólintaniuk” úgymond, gond nélkül, inkább belepüföltük a blokkokba meg a kapusba. Javulni kell, már a következő két meccsre, hogy az igazán fontos mérkőzéseken teljesen összeszedetten tudjunk játszani.”

A korábban a dunaújvárosi klubnál számos szép sikert elérő, kiváló hálóőr Magyari Alda így nyilatkozott: 

– Meg kell tanulnunk higgadtabbnak maradni, nem elveszteni a fonalat és egységesnek maradni végig. Ma időnként jött egy-egy kis megőrülés, emiatt alakult ki ez az egész. Nekem is muszáj lenyugodnom, nem megbolondulni minden egyes gól után – ez ma is előjött néha, de igyekszem, dolgozom azon, hogy ez a legfontosabb meccseken már ne így legyen.

Mire e sorokat olvassák kedves olvasóink, addigra már kiderül, miként is végzett a magyar női pólócsapat Új-Zéland legjobbjai ellen. 
A magyar pólósport követői akár legyinthetnének is Új-Zélandra, ám ez nem lenne helyes. A szigetország vízilabda-fejlődését számos magyar szakember segítette az elmúlt évtizedekben, többek között Bíró Attila is. 

Az új-zélandiak gólzáporos találkozón győzték le Japánt (17–16), és minimális különbséggel kaptak ki Kanadától (13–11). 
A további csoportokban általában az elmúlt találkozókon a papírforma érvényesült. Gardáék számára az igazi világbajnokság majd csak az új-zélandiak utáni találkozóval kezdődik. Már kőkemény kiesési rangadókkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában