Kezdés

2023.07.31. 07:00

Dunaújvárosi döntetlen, földvári vereség az NB III-as bajnoki rajton

Vasárnap este megkezdődött 2023/2023. évi NB III-as labdarúgó-bajnokság. A délnyugati csoport nyitó körében a Dunaújváros FC hazai pályán fogadta a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapatát, míg az újonc FC Dunaföldvár a címvédő Iváncsa KSE vendégeként lépett pályára.

Gróf András

A DFC-be visszatérő Hompót Dániel (b) és Dorogi Valentin szinte egyforma mozdulata - az eredmény is döntetlen lett

Fotó: Ihász Martin

A dunaújvárosi együttes a bajnoki rajt előtti utolsó pillanatban még leigazolta Hompót Dánielt és Hompót Lórántot Dunaföldvárról,i illetve Patkós Kevint, akik közül ketten bekerültek a kezdő csapatba. Hiányzott viszont a keretből a nyáron igazolt Puskás Gábor. 

Dunaújváros FC – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-1 (1-1)

Dunaújváros FC: Molnár L. – Hompót D., Ferenczy (Ságodi a 94. p.), Szepessy R., Horváth M., Stampfel, Perjési, Patkós K., Tapiska (Vajda R. a 70. p.), Bata (Gál B. a 94. p.), Marlen (Klauz B. a 63. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Orczi – Jancsó Cs., Szabó B., Klauz M., Bozai B., Szellák S., Dorogi V., Balogh Á., Mór (Szombati a 83. p.), Usakov, Jancsó B. (Tóth T. a 70. p.). Vezetőedző: Bozai Attila.

Az első percekben „ismerkedtek” egymással a csapatok, így váratlanul érkezett a vendégek vezető találata. A tizenkettedik percben Balogh Ádám nem túl erős, huszonkét méteres lövése kötött ki a kapu bal alsó sarkában (0-1). Nyolc perccel később azonban egalizálta az állást a hazai gárda. Bata Kristóf szerzett labdát az agárdiak tizenhatosa előtt, pontos passzát Tapiska Géza lőtte a kapuba (1-1). A folytatásban egy zúgó kapufa után kipattanó labdából szereztek lesgólt az újvárosiak. A játékrész hajrájában Usakov lőtt mellé, majd Molnár kapus ütött ki egy szabadrúgást. A fordulást követően a vendégek egy gyors kontrát követően találták el a hazai hálóőr lábát. A hatvanadik percben Patkós Kevin egy felesleges szabálytalanságot követően megkapta a második sárga lapját, ami után a játékvezető kiállította. Ettől kezdve tulajdonképpen úgy tűnt mind a két gárda elégedett a döntetlennel. Ugyan mindkét részről voltak „kósza” próbálkozások, de az eredmény már nem változott.

A gól utáni pillanatok, Bata (10) passzából Tapiska (7) talált be
Fotó: Ihász Martin

Iváncsa KSE – Dunaföldvár FC 4-1 (2-0)

Iváncsa KSE: Varga Á. – Kercsó B. (Bedőcs a 69. p.), Kovács S., Kiatipisz (Barta B. a 69. p.), Aradi, Vallejos (Guliano a 69. p.), Horváth B., Bányai, Székely B. (Suszter az 53. p.), Madarász, Nyilas B. (Kasza a B. a 83. p.). Vezetőedző: Tóth András.

Dunaföldvár FC: Iváncsics – Molnár S., Károly (Rabi a 75. p.), Horváth A., Urbán P. (Keringer a 70. p.), Bartha L., Dorogi R. (Géringer az 58. p.), Tóth Á. (Tóth M. az 58. p.), Gál Sz., Görög (Ladányi a 75. p.), Kun. Vezetőedző: Varga Balázs.

A vendégek gyorsan ízelítőt kaptak a harmadosztály erőviszonyáról, hiszen a tavalyi bajnok Iváncsa Kovács Sándor és Bányai Péter révén már az első félóra végén kétgólos előnybe került. A fordulást követően Horváth Bence és Kovács Sándor újabb találatával már az ötvennegyedik percben végleg eldőlt a mérkőzés sorsa. Az újonc vendégek a nyolcvanharmadik percben Gál Szabolcs találatával kozmetikázták a végeredményt.

Kun Lászlóék a bajnok Iváncsától szenvedtek sima vereséget
Forrás: FC Dunaföldvár

A forduló további eredményei: Ferencvárosi TC II – Szekszárdi UFC 5-0, Érdi VSE – Fehérvár FC II 2-1, Kaposvári Rákóczi FC – Szentlőrinc 0-4, Mohácsi TE 1888 – PTE-PEAC 0-0, MTK Budapest II – FC Nagykanizsa 1-1, Bonyhád-Majos – Paksi FC II 1-2.

A második fordulóban, szerdán 17.30 órától máris következik az első szomszédvári rangadó, a Dunaföldvár ugyanis a Dunaújvárost fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában