Igazolás

2023.07.04. 11:02

Bata Kristóf a Dunaújváros FC csapatához igazolt

Az NB III délnyugati csoportjának bajnoki rajtjára készülő Dunaújváros FC hétfőn este közösségi oldalán bejelentette első nyári igazolását, a huszonöt éves Bata Kristóf személyében, aki a szintén harmadosztályú Hódmezővásárhelytől érkezik.

Gallai Péter

Bata Kristóf a DFC első új igazolása

Forrás: DFC

Az előző szezonban régi és új csapata egy csoportban szerepelt a bajnokságban, az alföldi gárda a második helyen végzett. 

Bata Szigetváron kezdte a futballt, majd a PVSK és az Illés Akadémia következett utánpótlás éveiben, aztán öt szezonon keresztül a PMFC-t erősítette, 2016 őszén debütált a felnőttek között az NB III-ban. Pécsről Szentlőrincre, majd a szegedi Grosics Akadémiához vezetett az útja, akikkel feljutott az NB II-be 2019-ben. Velük játszott a magasabb osztályban is, majd Hódmezővásárhelyre igazolt, ahol az elmúlt három idényben szerepelt, legsikeresebb a legutóbbiban volt a csapat, hiszen a második helyen végzett az Iváncsa mögött.

Mint a DFC írja, Kristóf a támadóharmadban mozog otthonosan, ezért is a tízes mezszámot fogja viselni. Erőssége a góllövés, melyet Dunaújvárosban is szeretne bizonyítani. Az MLSZ statisztikája szerint eddig 425 mérkőzésen 137-szer talált be az ellenfelek hálójába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában