Sárkányok

2023.05.21. 18:48

Több korosztályban is érmeket lapátoltak

A Tolna vármegyei településen rendezték meg a napokban az outrigger sárkányhajó magyar bajnokság és rangsoroló viadalt, amelyen a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet lapátoltak össze.

Gróf András

Biró Vivien, Lakatos Adél és Wizner Dávid

Forrás: Dragon Steel

A Dragon tizennégy versenyzővel, hét korosztályban nevezett a bajnokságra, amelyről az egyesület elnöke, Tóth Edit számolt be.

– Minden ifjúsági sportolónknak biztosítottuk a lehetőséget a részvételre, de csak három fő merte bevállalni ezt a tipikusan más, egyéni versenyzést. Ebben a számban való indulás gyakorlatot igényel, hiszen egyénileg kell megmutatni, mire képes a versenyző, az a lényeg, hogy milyen időket tudnak felmutatni. Végül két ifjúsági sportolót neveztünk az U18-as és egyet az U24-es korosztályban. 150 méteren Biró Vivien futamgyőzelemmel aranyérmet szerzett, Wizner Dávid pedig hatodik helyezett lett. Lakatos Adélnak az U24-es korosztályban sajnos nem sikerült a nagydöntőbe jutnia. 1500 méteren Biró Vivien ismét első, Lakatos Adél tizedik, Wizner Dávid nyolcadik helyezett lett. A 40-76 éves, szenior korú sportolóink a borzalmas időjárás ellenére keményen helyt álltak. 150 méteren a férfiak közül a szenior C férfi kategóriában Körmendi László aranyérmet harcolt ki. A szenior B női kategóriában jómagam a döntőben ezüstérmes lettem. 1500 méteren is kivettük a részünket az éremgyűjtésből, hiszen két dobogós helyezés is született. A szenior B kategóriában Horváth Attila bronz­érmet szerzett, továbbá szenior C-ben Körmendi László is a dobogó harmadik fokára állhatott fel – ismertette Tóth Edit a részleteket.
A további helyezések. Szenior B női 1500 méter Tóth Edit 4., szenior A férfi kategória Lakatos Viktor 10. és Bíró László 11., szenior B férfiben Illés Zsolt 20., dr. Rubics László 26., Szabó András 30., szenior C férfi kategóriában Varga Béla 7., Kállay Kristóf 9., Kótai Ferenc 14.

A rajthoz állt dunaújvárosi sportolók névsora: Biró László, Biró Vivien, Horváth Attila, Illés Zsolt, Kállay Kristóf, Kótai Ferenc, Körmendi László, Lakatos Adél, Lakatos Viktor, dr. Rubics László, Szabó András, Tóth Edit, Varga Béla, Wizner Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában