Ultrabalaton

2023.05.07. 13:00

A 71 éves Krausz István ismét körbefutotta a Balatont

Számos dunaújvárosi és városkörnyéki futó vett részt a hétvégén hazánk legnagyobb futóeseményén, az Ultrabalatonon.

Szabó Szabolcs

A remek egyéni és csapat-teljesítmények közül kiemelkedik a 71. életévében járó Krausz István eredménye. Az újvárosi veterán, ám a futómennyiségét tekintve örökifjú legenda 30 óra 29 perc és 59 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres Balaton-kerülést. Krausznak, aki az Esztergomi Futóművek sportolója ez már a harmadik sikeres egyéni Ultrabalatonja volt, 2016 és 2019 után ezúttal is bőven a szintidőn belül tudta le a távot.

A versenyt a férfiaknál új pályacsúccsal Mihalik Norbert nyerte (16 óra 27 perc 54 másodperc), a hölgyeknél immár ötödik alkalommal Maráz Zsuzsanna (20 óra 21 perc) ért be elsőként. Érdekesség, hogy Maráz Zsuzsanna éveken át volt Krausz István edzője, aki 2020 óta már egyedül készül az ultrákra. Hősünk tavaly szeptemberben a balatonfüredi hatnapos EMU Világkupán,  közel 600 kilométert (596 km) szorgoskodott össze. Idén februárban pedig átvehette a Dunaújváros Sportjáért Díjat. Krausz korábban úgy nyilatkozott lapunknak, ha sikerrel veszi az idei UB-t, akkor beadja jelentkezését a görög Spartathlonra is.  A péntektől vasárnapi tartó Ultrabalatonon több mint 22 ezren álltak rajthoz. Egyéniben pedig 250-en próbálkoztak összesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában