Kiváló időeredménnyel

2023.05.07. 16:31

Ezüstérem a hosszútávú bajnokságról

Második helyen végzett a Dragon Steel SE legénysége a napokban megrendezett bajai hosszútávú sárkányhajó magyar bajnokságon, ahol harmincnyolc csapat rajtolt a különböző kategóriákban. A viadalról a Dragon Steel SE elnöke, Tóth Edit számolt be. 

Gróf András

Tóth Edit (j) elnök számolt be a versenyről

Fotó: Dragon Steel

– Klubunk egy nagyhajós legénységet nevezett open (nyílt, főleg férfiak ülnek a hajóban) kategóriában. A versenytáv hossza a kategóriától függően 4 vagy 8 km, ami 20 és 35 percnyi kitartó küzdelmet jelent. A szurkolók részére izgalmas és látványos volt a verseny, hiszen a legénységek üldözéses formában kerülték meg a bajai Petőfi–szigetet távtól függően egyszer, illetve kétszer. A tagjainknak nagy része volt válogatott, illetve Európa-bajnoki induló aspiráns a szeptemberi klubcsapat kontinensbajnokságra, nekik a magyar bajnokságokon a megmérettetés kötelező program. A hajónk 13-75 éves korosztályból lett összeállítva és öt nő is evezett benne.  Célunk az volt, hogy tudásunk legjavát nyújtva küzdjünk az első métertől az utolsóig úgy, hogy az elsajátított legszebb stílusban minél gyorsabban evezzük végig a versenyt. A hajónk a hatalmas korkülönbségek ellenére nagyon szépen futott és kiváló időeredményt ért el. A premier open 20 fős kategóriában a 8 km távon végül másodikak lettünk – mondta.

A Dragon Steel versenyzőink névsora: Biró László, Biró Vivien, Bőhm Angéla, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Gálné Tóth Andrea, Guld Lívia, Hallas János, Horváth Attila, Illés Zsolt, Kállay Kristóf, Kótai Ferenc, Körmendi László, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Putráné Prak Ágnes, Dr. Rubics László, Szabó András, Tóth Edit, Tóth Gergely, Varga Béla, Wágner Petra, Wizner Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában