Röplabda

2023.05.25. 16:40

Álomszerű kezdés után kissé keserű szájízzel zártak a hatos döntőben

Dunakeszin rendezték meg a dr. Tarnawa Ferdinánd fiú röplabda U20-as országos bajnokság döntőjét, ahol a DSE Röplabda Akadémia együttese a hatos finálé utolsó helyén végzett.

Gróf András

Balról Tomanóczy Tibor vezetőedző, Pász Olivér, Pintér Barnabás, Winter László, Németh Zoltán, Szalai Kristóf, Kisházi Valentin, Tóth Kristóf, Gőczi Dániel, Engyel László másodedző, Kuti Márk, Juhász Barnabás, Vida Péter, Béres Mátyás, Vadász Krisztián, Herceg Kristóf

Forrás: DSE RA

Az újvárosiak a csoportmérkőzéseken először háromszettes csatában legyőzték a több Extraliga-játékossal felálló Pénzügyőr SE-t, majd szintén három játszmában kikaptak a KESI Röplabda Akadémia „A” csapatától. Mivel a csoport záró meccsén a Pénzügyőr szintén 3:0-ra verte a kecskemétieket, így helyezésekről a pontarány döntött. Sajnos ebben az összevetésben a csapat a harmadik lett. A másnapi keresztjátékban a DSE Röplabda Akadémia gárdája 3:1-re kikapott a VRC Kazincbarcika fiataljaitól, így a helyszontón az 5. helyért játszhatott a Szolnoki Sportcentrum együttesével. Ezt a találkozót a Tisza-partiak nyerték három játszmában.

A hatos döntőt a KESI Röplabda Akadémia „A” csapata nyerte a Pénzügyőr SE és a Fino Kaposvár előtt. Különdíjasok: Eördögh Bálint (Fino Kaposvár) legtechnikásabb játékos, Török Soma (KESI Röplabda Akadémia „A”) legjobb előkészítő játékos, Miklósi-Sikes Zétény (VRC Kazincbarcika) legjobb támadójátékos, Majoros Balázs (Pénzügyőr SE) MVP-legértékesebb játékos.

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor a következőképpen értékelte csapata teljesítményét. - Álomszerűen kezdődött döntő, hiszen a Pénzügyőr legyőzése óriási meglepetésnek számított. A Kecskemétről tudtuk, hogy egy jobb csapat, hiszen minden posztra van két azonos képességű játékosuk. Teljes csapattal kezdtük a mérkőzést, de amikor a kecskemétiek nagyobb előnyre tettek szert, minden játékosnak lehetőséget adtunk. Fontos volt, hogy mindenki szokja meg a torna légkörét. Második nap a Kazincbarcika ellen egy hektikus mérkőzést játszottunk. Az első két szettben nem a pályán lévők, hanem a játékvezetők voltak a főszereplők. Ettől függetlenül a folytatásban tartottuk magunkat, aminek köszönhetően játszmát is sikerült nyernünk. A végére azonban az eredmény után való „futás” felőrölte az erőnket, aminek köszönhetően 14:14-nél egy állásba beragadtunk, és zsinórban hét pontot vesztettünk, ami megpecsételte a sorsunkat. Vasárnap az ötödik helyért játszottunk a Szolnokkal, ahol mindenkinek játéklehetőséget szerettünk volna biztosítani. Sajnos a mérkőzés nem úgy alakult, ahogy elterveztük, hiszen többen nem úgy koncentráltak, ahogy az elvárható lett volna. Ezt a meccs közben próbáltuk helyre tenni a fejeket, de már nem sikerült fordítani, így kissé keserű a szánk íze, hiszen szerettünk volna győzelemmel zárni a sorozatot. Ezek után el kell készíteni a számvetést és készülni a jövőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában