Görög feladvány kedd estére

2023.04.10. 20:00

Mahieu és Garda is játszik majd a világkupa-selejtezőkön

Kedd este 20.30-tól a mindig veszélyes ellenfélnek számító Görögország ellen kezdi meg a világkupa-selejtező sorozatát a magyar női vízilabda-válogatott Rotterdamban. Bíró Attila 16 fős keretében helyet kapott a dunaújvárosiak két klasszisa, Geraldine Mahieu és Garda Krisztina is.

DH

Geraldine Mahieu

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

„A kísérletezésbe ezúttal ennyi fért bele, ugyanakkor a következő selejtezőre, az athéni tornára biztosan lesznek változások. Azt hozzá kell tennem, hogy Tiba Panna sajnos a hét második felében beteg volt, Natasa Rybanskának pedig még kell idő, hogy játékban is utolérje magát. Utóbbi esetében fontos hangsúlyozni, hogy türelemmel kell lenni vele, sokat hagyott ki, a fokozatosság elve mentén edzett velünk, s noha klubjában, az UVSE-ben már bizonyította, hogy fizikálisan rendben van, sokat kell dolgoznia, hogy jobb és jobb legyen – fejtette ki a kerethirdetéskor Bíró Attila, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, aki hozzátette: „A játékosok becsülettel dolgoztak végig a héten, sokat haladtunk előre. Szeretném megköszönni az UVSE és a Ferencváros segítségét, hiszen mindkét csapattal rendkívül hasznos edzőmérkőzéseket játszottunk. Az új szabályokkal még barátkozunk, a két kapufás játékosnak, nálunk elsősorban a centereknek és a védőnek a kétméteres mozgása kulcskérdés, ezeket sokat gyakoroltuk.” A magyar válogatott az ünnepek alatt sem tétlenkedett Hollandiában. A lányok az olaszok elleni kétkapus edzésen készülhettek a tornára. A világliga-selejtező A csoportjának programja: április 11.: Görögország–Magyarország (20.30), április 12.: Magyarország–Ausztrália (20.30), április 13.: Magyarország–Hollandia (18.30). 
Április 19–21: selejtezők, 2. forduló, Athén, A csoport: az 1. forduló két csoportjának 1-2. helyezettjei, B csoport: az 1. forduló két csoportjának 3-4. helyezettjei.

A magyar női válogatott kerete 
Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka. 
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Hajdú Kata, Leimeter Dóra , Keszthelyi Rita (Mataro, spanyol), Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Pőcze Panna, Szegedi Panni, Szi­lágyi Dorottya, Vályi Vanda (Padova, olasz). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában