Hazai

2023.04.16. 08:40

Jó esély a győzelemre, amivel biztos lenne a DFC bennmaradása

A labdarúgó NB III közép csoportjának 32. fordulójában az ötödik helyen álló Dunaújváros FC labdarúgócsapata az utolsó Bánk-Dalnoki LA együttesét fogadja. A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a stadionban.

Gróf András

Archív.

Fotó: Laczkó Izabella

Talán ez az első tavaszi találkozó, ami előtt aa megfiatalított dunaújvárosi gárda számít esélyesnek, hiszen a vendégek ebben a szezonban csupán egyetlen pontot szereztek, otthon a PTE-PEAC ellen játszottak 1–1-es döntetlent, a többi meccsükön vereséget szenvedtek. Legutóbb a Ferencváros második számú együttesétől hazai környezetben kaptak ki 4-0-ra. Sereghajtóként szinte biztos, hogy a bajnokság végén búcsúznak a harmadosztálytól. A házigazdák az elmúlt hétközi fordulóban szabadnaposak voltak, de előtte három mérkőzésen is sikerült pontot, vagy pontokat gyűjteniük. A két 2–2-es döntetlen hazai környezetben, és a háromgólos idegenbeli siker megfelelő önbizalmat adhat a fiatal gárdának a hétvégi összecsapásra. A dunaújvárosiak amennyiben megszerzik vasárnap a győzelmet, akkor tulajdonképpen már matematikailag is bebiztosíthatnák a bennmaradásukat az NB III-ban.

A további mérkőzések: Kecskeméti TE II - Szekszárdi UFC, Paksi FC II - Újpest FC II, Ferencvárosi TC II - Iváncsa KSE, Majosi SE – ESMTK, Hódmezővásárhelyi FC - METON-FC Dabas, Monor - Ceglédi VSE, PTE-PEAC - Szolnoki MÁV FC. A Balassagyarmati VSE és a Makó FC visszalépése miatt ezúttal az MTK Budapest II, valamint a Budapest Honvéd-MFA II együttese lesz szabadnapos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában