Helyi sport

2023.04.25. 13:20

Éremért jöttünk! - Két újvárosi hokis Drezdából

Szabó Szabolcs

Barna Olivér és Horváth Alex Jávorics Gábor, a DAB utánpótlásedzőjével egy korábbi tornán

Horváth Alex és Barna Olivér képviseli az újvárosi hokit az U18-as hokivébén.

A második találkozón a magyar csapat 2-0-ra legyőzte a házigazda franciákat. A folytatásról és az előzményekről a két dunaújvárosi kötődésű játékos Horváth Alex és Barna Olivér beszélt lapunknak:

- A drezdai hoki nincs előttünk a hokitérképen. Miként éltétek meg az elmúlt szezont? 

- Egy nagyon pozitív közegbe kerültünk. Sokat foglalkoztak velünk. Természetesen más, ha magyarként mész, hiszen például egy finn fiatal komolyabb háttérrel indul. Az alapszakaszban remekül mentünk, a középszakaszban már akadtak hibák, ám végül egy harmadik hellyel zártuk a szezont. Dolgoztunk is érte keményen. Az utóbbi évek tekintetében a drezdai klub utánpótlása most érte el az egyik legjobb eredményét, a harmadik helyen zártunk. 

 Horváth Alexet a finn, skandináv hoki érdekli, míg Olivér inkább Észak-Amerikában próbálna szerencsét

A francia mérleg ötven százalékos.

- Nem pusztán a bentmaradás a célunk. Éremért jöttünk. A kazahok és a franciák ellen is bizonyítottuk, hogy érdemes velünk számolni - jegyezték meg a srácok. 

- Svasznek Bence és Tokaji Viktor vezeti az edzői stábot. Miként élitek meg a válogatott napokat?

- Minden nap tanulás. Hátvédként számos tanácsot ad a kritikus helyzetek megoldásáshoz Tokaji Viktor, de úgy látom a stáb nagyon egyben. Várjuk a következő kihívást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában