Almavirág fesztivál

2024.04.30. 07:00

A rácalmási alma-világ csodái és varázsa - képgalériával

Rácalmáson idén is megünnepelték a tavasz szépségét és gazdagságát a XII. Almavirág Fesztivállal. A rendezvényt az idén 30. születésnapját ünneplő Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület szervezte. Az esemény az elmúlt hétvégén, április 22. és 28. között zajlott, és számos kulturális, egészségügyi és gasztronómiai programmal várta az érdeklődőket. Az egyhetes rendezvénysorozat részeként a város minden része életre kelt a különféle eseményekkel.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az első nap a mozgás és az egészség jegyében telt. A Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban reggel 9-kor mozgásfejlesztő jóga-torna kezdődött, ahol a legfiatalabbak is részt vettek szüleikkel együtt. Ezt követte a totyogós torna, ami vidám és interaktív módon mozgatta meg a kicsiket.

A kulturális események sem maradtak el. Az író-olvasó találkozón a Rácalmási Szociális Központban megismerhettük az "Láthatatlan árvák" című könyv szerzőjét, aki megosztotta tapasztalatait és inspirációit az írás világából.

A fesztivál második napjának fókuszában a gyermek egészség és nevelés állt. Dr. Földi Ágnes gyermekorvos bemutatta a homeopátia gyakorlati alkalmazását a gyerekgyógyászatban, míg a Ringató foglalkozáson a legkisebbek és szüleik együtt játszhattak és tanulhattak.

A harmadik nap sem telt unalmasan. Az Aktívmami hordozós fitnesz délelőtti programja után a "Fő az egészség!" rajzpályázat kiállításán gyönyörködhettünk a fiatal tehetségek alkotásaiban.

A fesztivál további napjain is számos érdekes és tanulságos program várt az érdeklődőkre, például kézjelek bemutatója a babák kezében, gyerek elsősegély tanfolyam, és gasztronómiai show Szabi a pékkel. 

Szombaton két érdekes túrán is részt vettek az érdeklődök, míg Szilágyi Irénnel a Nagy-sziget titkait ismerhették meg, addig Németh Miklósnéval szakrális túrát tehettek a fesztiválozók. 

A fesztivál vasárnapi zárónapján mindenki megtalálta a számára legérdekesebb programot. Nordic Walking találkozó és túra, gasztronómiai élmények és koncertek színesítették a napot. Előadást tartott dr. Zacher Gábor és Tari Annamária. A gyerekek számára külön kínáltak programokat, mint például az Alma Együttes fellépése, a bűvész-show vagy az ügyességi játékok.

Az Almavirág Fesztivál kiállításokkal is gazdagodott. Építészeti és városvédő kiállításokat tekinthettek meg az érdeklődők, hogy még jobban megismerjék Rácalmás épített és természeti kincseit.

A rendezvény egészségügyi szűréseket is kínált, hogy a helyi lakosok ingyenesen részt vehessenek a komplex vizsgálatokon és a mammográfián.

A zárónapon tartották a fesztivál köszöntőt a nagy színpadon. Rácalmás város polgármestere Schrick István a vendégek mellett köszöntötte a 30. születésnapját ünneplő Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesületet is. Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő köszöntőjében üdvözölte a fesztiválprogram sokszínűségét és kiemelte az egészségügyi szűrések jelentőségét. Végül a szervezők nevében Steiner Lajos elnök megköszönte az önkormányzat és az intézmények segítségét, valamint a fesztiválon dolgozó mintegy 240 önkéntes munkáját. Ezt követően vette kezdetét a fesztivál szuperprodukciója, Rúzsa Magdi koncertje.

Az események színes és változatos kínálata mellett az összes résztvevő számára közös volt az élmény és az új ismeretek szerzése. A Rácalmási Almavirág Fesztivál bebizonyította, hogy az alma nemcsak egészséges, de egyben szórakoztató és inspiráló is lehet, legalábbis ami a nevéhez kötődő rácalmási fesztivált illeti, mindenképp.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában