Dobogós helyek az ob-ról

2023.04.21. 19:34

Nyikos Veronika nemzetközi viadalon biztosította be válogatottságát

Szinte biztos, hogy Nyikos Veronika képviselheti a magyar színeket a korosztályos világversenyeken, miután egy nemzetközi versenyen diadalmaskodott a DKSE birkózója. A klubnál nemcsak emiatt, hanem Parádi László országos bajnoki címéért is volt ok az örömre.

Gallai Péter

A kötöttfogású országos bajnokságon Parádi László aranyérmet szerzett Fotó: DKSE

A napokban az ausztriai Wolfurtban rendeztek a junior korcsoport (18–20 évesek) számára nemzetközi versenyt, amin a magyar korosztályos válogatott képviseletében a DKSE versenyzője, Nyikos Veronika indult a 76 kg-os súlycsoportban. 

Az előző esztendő legjobb utánpótlás-versenyzője, korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki 3. a versenyen a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ezzel az eredménnyel pedig már szinte biztos, ebben az évben ő képviselheti a magyar színeket a világversenyeken. A következő időszakban szinte minden hétvégén újabb megmérettetéseken vesz részt, ezekkel már a júniusi Eb-re készülhet – tájékoztatott Tombor István, a birkózók vezetőedzője. 

Amíg Veronika külföldön szerepelt, addig a klub több sportolója Kaposvárott, a diák I-es korosztály kötöttfogású országos döntőjében volt érdekelt. Itt a DKSE és két fiókszakosztálya, a Gurics György BDSE és az Enying VSE 11 fővel vett részt. A Benkő László emlékére rendezett megmérettetésen tizennégy súlycsoportban avattak bajnokot. Tombor István szerint, mivel jól sikerült a felkészülésük, így bizakodóak voltak a versenyt megelőzően. 

Végül néhány versenyző a vártnál jobban teljesített, akadtak azonban olyanok, akik előrébb is zárhattak volna, végül hárman egészen a döntőig meneteltek. 

Kaszala Máté a 29 kg-os kategóriában ezüstérmet szerzett úgy, hogy a fináléig tartó három győzelme alkalmával olyan versenyzőket múlt felül, akiket eddig még nem sikerült legyőznie. A döntőben azonban pesterzsébeti ellenfele jobbnak bizonyult nála. Parádi László az 58 kg-osok mezőnyében két ellenfelét is tussal legyőzve jutott a döntőbe, ahol szintén sikerült két vállra fektetnie vetélytársát, így a dobogó legfelső fokára állhatott. Zámbó Gergő 69 kg-ban két könnyebb siker után került döntőbe, ahol izgalmas, fordulatos csatában az utolsó tíz másodpercben sajnos elveszítette a mérkőzést, így második helyezett lett. 

Tombor István szerint a három döntős nagyon összeszedetten, okosan versenyzett, a teljesítményükkel elégedettek. A többiekre sem lehet panasz, mindenki becsülettel küzdött, és a tőle elvárható legjobb eredményre törekedett. Voltak hibák, ezeket ki kell elemezni és javítani. Tombor Benedek súlycsoportja esélyeseként készült, de sérülés miatt nem tudott elindulni, így valószínűleg egy éremmel többet is hazahozhattak volna. A Gurics György ­BDSE a csapatversenyben az ESMTK mögött a második helyen végzett. 

A kötöttfogású országos bajnokságon Parádi László aranyérmet szerzett Fotó: DKSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában