Vas János

2023.04.07. 21:27

Búcsú a válogatottól

Pénteken bejelentette visszavonulását a jégkorong-válogatottól a magyar hoki meghatározó játékosa, Vas János. A pályafutását hat­évesen Dunaújvárosban kezdő klasszis 171-szer ölthette magára a nemzeti csapat mezét.

MTI/SzSz

Vas János két A csoportos világbajnokságon is jégre lépett a válogatottban

Fotó: SzM/MW

Pénteken elköszönt a magyar férfijégkorong-válogatottól Vas János. A 39 éves játékos a közösségi oldalán így fogalmazott: 
„Ahogyan a ­jégkorongban szokás mondani, szögre akasztom a válogatott korcsolyámat és 21-es mezemet. Nem tagadom, nehéz elengedni azt, amit ennyi időn keresztül szerettem, és amire büszke vagyok. Ugyanakkor azt is tudom, hogy minden karriernek eljön az ideje, hogy véget érjen, és most az én időm jött el”. Vas János megköszönte a szurkolóknak az elmúlt 22 évben nyújtott támogatást. 

„Hazai pályát varázsoltatok nekünk minden világbajnokságon, és nemcsak a három feljutásra és két A csoportos vb-re gondolok” – szögezte le. Hozzátette, a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen, május 9-én Kanada ellen az MVM Dome-ban „utoljára jégen állva, de már nem korcsolyában” búcsúzik majd a szurkolóktól. 
Vas János mindmáig az utolsó magyar hokis, akit draftoltak az észak-amerikai profi ligában (NHL): 2002-ben a Dallas Stars a második körben, a 32. helyen foglalta le játékjogát, NHL-es szerződést kapott, ám végül mérkőzésre nem nevezték a világ legerősebb bajnokságában. A válogatott mezét 171-szer öltötte magára. Vas János hatévesen Dunaújvárosban kezdett jégkorongozni, majd még 18 éves kora előtt Svédországba szerződött. 

Két vereség az ukránoktól Miskolcon

A májusi elit-világbajnokságra készülő magyar férfijégkorong-válogatott 4–1-re kikapott az ukrán csapattól Miskolcon, a Hokitavasz nevű rendezvénysorozat második mérkőzésén. A két gárda szerdán is találkozott, akkor a divízió I/B-ben, azaz a harmadosztályban szereplő ukránok szétlövés után 1–0-ra nyertek. Kevin Constantine szövetségi kapitány most sem a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, többen hiányoztak klubkötelezettség, illetve sérülés miatt, vagy kaptak pihenőt a bajnoki szezon után. A magyarok – hétfőtől új kerettel – jövő pénteken és szombaton Japánnal játszanak, újfent Miskolcon. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában