Futsal

2023.03.27. 10:30

Csak papíron látszódik ez egy könnyű mérkőzésnek

A rájátszás első fordulója bebizonyította, hogy a várakozással ellentétben viharos szelek fújnak a férfi futsal NB II. nyugati csoport alsóházában. Valószínűleg a Dunaújváros Futsalt komoly erőbedobásra fogja kényszeríteni a sereghajtó Hidegkúti SC is a hétfő esti, budapesti mérkőzésen.

Balogh Tamás

Ivacs Gáborék három döntetlent követően már éhesek az újabb győzelemre Fotó: Laczkó Izabella

Felejtsük el a múlt heti meccsünket – a szembenálló felek bármelyike tehetne egy ilyen tartalmú fogadalmat. A hazaiak esete különösen fájdalmas lehetett, hiszen a Szigetszentmiklós 10–4-re egyszerűen legázolta őket. Somogyi Gábor, a Hidegkúti SC edzője a Dunaújváros elleni legutóbbi csata után, ami február közepén volt az alapszakaszban és 9–4-re nyert a DF, még bizakodva nyilatkozott: – Az alsóházi rájátszásra készülve előremutatónak találom a játékunkat. Azt hiszem, hogy ez a riválisainkkal szemben eredményt hoz, ami a pontokban is meg fog mutatkozni. 

Ami pedig a Dunaújváros Futsal alakulatát illeti, remek széria után – decembert követően nem kaptak ki –, az utolsó három találkozón döntetlennel folytatták a bajnokságot. Mesebeli számokat varázsoltak az eredményjelző táblákra: előbb egy 1–1 a TFSE ellen, aztán jött egy 3–3 a Szigetszentmiklóssal szemben az alapszakasz utolsó meccsén, majd az alsóházi rájátszás nyitányán a legtalányosabb Tolna-Mözs otthonában váratlan 6–6 következett a múlt héten az újvárosiak számára. Az elismerésre méltó, már majdnem ünnepelt ragyogó szériájuk elakadt, igaz, hogy az egyik dicsőségük: a veretlenségük még fönnáll. Nem kell ahhoz túl nagy képzelőerő, hogy a Cseresnyés Alex, Csányi Dávid, Kovács Krisztián, Szili Szabolcs, Németh Tamás, Ivacs Gábor, Fekete Tamás, Villám Balázs, Varga Milán névsort nézve azt feltételezzük: ezek a fiúk ettől sokkal többre is képesek lehetnek. Feltehető, hogy már ők is éhesek a győzelemre. 

Tóth Árpád, a csapat edzője a múlt heti eredményről elmondta: – Ez a meccs is mutatta, hogy innentől minden pontért kőkemény harc következik a pályán. Az a mérkőzés egy botlás volt, ettől függetlenül szeretnénk a következő mérkőzésen győztesen elhagyni a pályát a hétfői találkozó után. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában