Birkózás

2023.03.09. 17:55

A válogatott felé az első lépés megtéve

GP

Kiss Károly edző mellett Nyikos Veronika és Sallai Sándor Fotó: DKSE

Szombaton Kiskunfélegyházán rendezték meg az U20-as birkózó korosztály részére az idei első szabadfogású és női válogató versenyt, amely a válogatottság megszerzésének első állomása volt. A megmérettetésen több mint 150-en léptek szőnyegre. A DKSE színeit két versenyző képviselte. 

Nyikos Veronika 76 kg-ban a várakozásoknak megfelelően aranyérmet szerzett. Sallai Sándor pedig 97 kg-ban szintén jó teljesítményt nyújtva, három győztes mérkőzést követően a döntőben pontozásos vereséget szenvedett szlovák ellenfelétől, így a dobogó második fokára állhatott fel. Ezzel az eredménnyel mindkét versenyző megtette az első lépést ahhoz, hogy az U20-as korosztályban (18–20 évesek) magukra ölthessék a címeres mezt, és képviselhessék a magyar színeket az idei korosztályos világversenyeken. 

Egy héttel korábban, február 25-én pedig Zágráb adott otthont az U17-es korosztály nemzetközi versenyének, amelyen Magyarországot és a DKSE-t a tavalyi évben U15-ös Európa-bajnoki aranyérmet szerző Pupp Viktória képviselte a női 65 kg-os súlycsoportban. A korosztályváltást követően Viktória jó teljesítményt nyújtva első helyen végzett. Ezzel az eredménnyel ő is nagy lépést tett annak érdekében, hogy a korosztályban ő képviselje Magyarországot és a DKSE-t az Európa- és világbajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában