Futsal

2023.02.02. 21:06

Egy dolguk van, győzelembe menekülni

A férfi futsal NB II. nyugati csoport 19. fordulójában a nagyszerű szériában lévő, már a felsőházi rájátszásra is odaérhető Dunaújváros Futsal alakulata pénteken 19.30 órától a Hidegkúti SC vendége lesz Budapesten egy korábbról elhalasztott találkozó pótlásán.

Balogh Tamás

Paget Olivér és társai jó eséllyel folytatják a remek szériát

Fotó: Laczkó Izabella

A győzelem megszerzésére jó esély van, hiszen a rivális pillanatnyilag a nem túl biztató 11., azaz utolsó előtti helyén áll a tabellának. A szörnyű viharok után is sportszerűen tartják magukat, folytatják a bajnoki küzdelmeket, ami nyilván fontos a becs­vágyuk, de legalább annyira a csoport többi tagja számára is. 

A Dunaújváros Futsal szerencsére már túl van a fővárosi csapatot sújtó krízisen, és bár hosszabb ideje őrzi a 8. helyezést, azonban közben nagyot változott körülöttük a világ. Az utána jövők jelentősen lemaradtak, az előttük állók pedig befoghatók is lehetnek. A csoportból mára már kitűnik a jó teljesítményével, amit a beszédes széria is mutat: utóbbi hat mérkőzésen egy döntetlent és öt győzelmet harcolt ki. A két csapat még nem mérkőzött egymással az idényben, az eredeti találkozó októberre volt kitűzve. Esetükben az esélylatolgatás nem lenne elegáns, péntek este úgyis minden kiderül. 

Tóth Árpád, a Dunaújváros Futsal edzője sem az esélyekről, hanem a céljukról szólt: – Egyértelmű, hogy jó játékkal szeretnénk nyerni. Nincs más dolgunk, mint a győzelembe menekülés. 
A DF pénteken éri be meccs­számban az előtte állókat. Győzelem esetén a vele holtversenyben álló Tihanyt három ponttal előzve feljönne a 7. helyre, és kettőre zárkóznak a 6., felsőházi pozícióban lévő Nagykanizsára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában