Birkózás

2023.01.24. 19:05

Nemzetközi versennyel kezdtek

Gallai Péter

Balról Piros Tibor edző, Papp Áron, Veréb Dávid, első sor Erdősi Krisztofer, Miklósics Ákos

Fotó: DKSE

Január közepén megkezdődött a birkózók 2023-as versenyszezonja, ekkor rendezték meg a már hagyománynak számító Érd Kupa nemzetközi meghívásos utánpótlásversenyt. Ezzel az eseménnyel fennállása 50 éves évfordulóját is ünnepelte az érdi birkózás, egyben a szervező Érdi Spartacus SC. 

A megmérettetésen tíz ország – hazánk mellett Németország, Ausztria, Norvégia, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia, Azerbajdzsán, ­Grúzia, Tádzsikisztán – növendékei versengtek, közel ötszáz sportoló hat birkózószőnyegen. Köztük volt a Dunaújvárosi Központi SE fiókszakosztályának, az Enying VSE-nek kis csapata, négy indulóval. 
Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint gyermek korosztályban Erdősi Krisztofer volt a legügyesebb, aki a szabadfogásúak között 22 kilogrammban ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a korosztályban Miklósics Ákos a szabadfogásúak 29 kg-os súlycsoportjában a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Diák I-es korosztály kötöttfogás 46 kg-ban Papp Áron nem ért el helyezést, az U15-ös korosztályban Veréb Dávid 5. lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában