Nyolcvanmillió forintos kormányzati forrás

2023.01.18. 20:00

Nagyon fontos, hogy biztosított az uszoda stabil működtetése

Örömteli, hogy az uszoda fenntartásához biztosított újabb, 80 millió forintos állami támogatásról szóló döntés ilyen hamar megszületett, így a létesítményt használó sportolók nyugodtan tudnak készülni az előttük álló feladatokra a következő hónapokban. A többi között erről is beszélt Koszi Ferenc, a DFVE elnöke dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselővel szerdai, uszodai találkozójuk alkalmával.

Gallai Péter

Dr. Mészáros Lajosnak az uszoda géptereit is megmutatta Koszi Ferenc Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Ismert: a létesítmény üzemeltetéséhez tavaly év végén 47,6 millió forint kiegészítő állami támogatás érkezett az utolsó két hónapra. Majd január elején nem nyitott újra a Fabó Éva Sportuszoda. Az üzemeltető DVG Zrt. akkori közleménye szerint amíg a sportállamtitkárság újabb célzott támogatása nem érkezik meg, addig nem tudják kinyitni a létesítményt, ahol garanciális javításokat is végeznek. 

A DFVE elnöke, Koszi Ferenc levélben kérte a mielőbbi újranyitást az önkormányzattól, ehhez csatolták a vízilabda-szövetség elnökének nyilatkozatát is, miszerint az MVLSZ támogatja, továbbra is kapjon pluszforrásokat a működtetés. Koszi aztán tárgyalt az önkormányzat képviselőivel, ami után megszületett a döntés, január 9-től a sportolók használhatták a létesítményt úgy, hogy megelőlegezték a bizalmat az állami segítségre. Ami gyorsan meg is érkezett, dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő múlt pénteken jelentette be, hogy újabb, 80 millió forint fenntartási támogatást kap az uszoda 2023 első negyedévére. 

Dr. Mészáros Lajos és Koszi Ferenc az uszodában Fotó: Laczkó Izabella
Fotós: LI

Azaz biztosított a több száz vízilabdázó, úszó, búvárúszó sportolása, az iskolai képzésben részt vevő gyerek oktatása, illetve a lakosság úszási lehetősége. – Alapvetően optimista ember vagyok, ezen felül bíztam az információkban, hogy megkapja az önkormányzat ezt a támogatást továbbra is. Persze, amíg nincs aláírva valami, nem száz százalék, de azért az ügyet nagyban segítette, hogy a vízilabda- és az úszószövetség is támogatta ezt – mondta. 
Koszi Ferenc kiemelte, abban, hogy ilyen hamar megszületett a támogatói határozat, nagy szerepe van dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselőnek. Ugyanakkor fontos, hogy a város biztosítja a működés alapfeltételeit. 

Előremutató és konstruktív tárgyalás

Koszi Ferenc a találkozó részeként meg- és bemutatta az uszodát dr. Mészáros Lajosnak, akinek megköszönte a segítséget és a támogatást. Örömtelinek tartja, hogy kormányzati szinten képviseli ezt az ügyet, ami a jövőre nézve is biztos háttér lehet. Kiemelte, az uszoda működtetéséhez kell az önkormányzat, a DVG és az állam együttműködése és pozitív hozzáállása. 
– A képviselő úr biztosított arról, bármikor kereshetem, amennyiben tud, segíteni fog nekünk. Én pedig arról, hogy ő is számíthat az enyémre, ha szüksége van rá. Szívélyes és kiváló hangulatú megbeszélés volt, remekül éreztem magam. Azért nem sűrűn szokott hozzánk járni országgyűlési képviselő, ezért is tartom ezt a találkozót előremutatónak, nemcsak a létesítmény, hanem a vízilabdaklub szempontjából is. Azért ne felejtsük: a dunaújvárosi csapatsportokat tekintve mi képviseljük és szállítjuk évek óta a nemzetközi eredményeket, bravúrokat. Természetesen meghívtuk a Bajnokok Ligája-negyeddöntőnkre is, reméljük, el tud jönni – nyilatkozta. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában